Lucia Burguera Gandia i el seu 'RE-Evolution': Una peça musical que celebra l'empoderament de la dona, un tema fet per a Sant Antoni Lucia Burguera Gandia i el seu 'RE-Evolution': Una peça musical que celebra l'empoderament de la dona, un tema fet per a Sant Antoni
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Lucia Burguera Gandia i el seu 'RE-Evolution': Una peça musical que celebra l'empoderament de la dona, un tema fet per a Sant Antoni

      


Ha sigut una oportunitat  conéixer l'obra  de Lucia Burguera Gandia i el seu, "RE-Evolution", i parlar amb ella i amb el president d'Amics de la Música de SAB (Sant Antoni de Benaixeve). 

L'obra de Lucia composta per al 8 de març de 2021 està interpretada sota la direcció d'Enrique Barrachina (Amics de la Música SAB). Esta composició única, captura l'essència d'una revolució que impulsa el canvi mentre celebra l'evolució fonamental de les experiències de les dones al llarg de la història.

Una peça musical transformadora: 'RE-Evolution'

El vídeo musical que està en l'article: la 'RE-Evolution' de Lucia Burguera és un poderós i commovedor viatge musical que ressalta - sense dir-les- les lluites, assoliments i resistència de les dones. La creativitat i dedicació de L. Burguera són evidents en esta composició única que ressona  deixant una impressió duradora.

Un treball que la compositora  ancora el seu inici en 1.931, quan la Diputada Clara Campoamor aconsegueix els vots necessaris per a incloure el vot de la dona. No obstant això, ja en 1.939, va tornar a desaparéixer eixe dret i no va tornar fins a 1.978. La peça músical comença plana i va evolucionant amb el temps, com afortunadament han evolucionat els drets de la Dona

Lucia va compartir els seus pensaments sobre la inspiració darrere de RE-Evolution: "Volia crear una peça que no sols celebre els increïbles progressos que les dones han aconseguit, sinó que també reconega els desafiaments als quals encara s'enfronten. La música és un mitjà d'expressió poderós i d'apoderament, i crec que RE-Evolution intenta reflectir això".

El poder de la música i l'art a conduir el canvi

El president de l'Associació Cultural d'Amics de la Música SAB, va destacar la importància del treball de Lucia i també l'empenyiment del director Enrique Barrachina, a més del paper de la música i l'art a conduir el canvi: "La RE-Evolution de Lucia és un recordatori poderós del crucial paper que exercixen les dones en la societat i la història. La música i les arts són vehicles poderosos per a expressar la diversitat i riquesa de les experiències de les dones. Estem orgullosos de fer costat a Lucia i el seu extraordinari treball".

En aquest sentit, tots dos, fan menció a les escasses referències femenines en la composició musical a Espanya, eixa falta de referents és com un sostre que criden a trencar amb l'increment de la participació femenina.

 Escolta l'obra de Lucia:    


En discutir la importància de RE-Evolution, va ser essencial reflexionar sobre algunes de les dates més significatives en la lluita pels drets de la dona a Espanya i a nivell internacional. Estos cims destaquen la lluita contínua per la igualtat de gènere i els progressos realitzats fins 2010, per assenyalar una data de fí..

  • 1 d'octubre de 1931: Clara Campoamor defén amb èxit el dret al vot femení en les Corts Constituents].
  • 9 de desembre de 1931: Es promulga la Constitució de 1931, que inclou el dret al vot femení.
  • 2 de novembre de 1933: Les dones voten per primera vegada en eleccions generals a Espanya.
  • 1975: Comença la transició a la democràcia, amb avanços significatius en la igualtat de gènere.
  • 1978: La Constitució Espanyola de 1978 establix la igualtat davant la llei.
  • 1981: S'aprova la llei de divorci a Espanya.
  • 2005: Es legalitza el matrimoni entre persones del mateix sexe, impactant els drets de les dones en les relacions de parella.
  • 2007: S'aprova la Llei d'Igualtat efectiva entre homes i dones.
  • 2010: Es promulga una llei que permet l'avortament lliure fins a la setmana 14 de gestació.

* fites internacionals en els drets de la dona *

  • 1945: Les Nacions Unides són fundades, consagren la igualtat de gènere en la seua Carta
  • 1975: Les Nacions Unides declaren el 8 de març com el Dia Internacional de la Dona.
  • 1993: S'aprova la Declaració sobre l'Eliminació de la Violència contra la Dona.
  • 1995: La Declaració i Plataforma d'Acció de Pequín és adoptada, una fita en la lluita per la igualtat de gènere.
  • 2000: El Consell de Seguretat de les Nacions Unides aprova la Resolució 1325 sobre les dones, la pau i la seguretat.

Estes dates significatives destaquen els moments més notables en la lluita pels drets de la dona a Espanya i a tot el món. Servixen com a recordatori que la lluita per la igualtat de gènere és contínua, i malgrat els progressos, encara queden desafiaments per davant.

La RE-Evolution de Lucia Burguera és un testimoniatge del poder de la música i l'art a conduir el canvi, celebrar els assoliments de les dones i crear consciència sobre els desafiaments als quals encara s'enfronten.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal