Llibres de l'Encobert busca recuperar 700 imatges de la Guerra Civil i reeditar una obra de Juana Doña Llibres de l'Encobert busca recuperar 700 imatges de la Guerra Civil i reeditar una obra de Juana Doña
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llibres de l'Encobert busca recuperar 700 imatges de la Guerra Civil i reeditar una obra de Juana Doña


   L'editorial valenciana Llibres de l'Encobert, en col·laboració amb l'associació Memoria y Libertad, ha llançat una campanya de crowdfunding per a dos objectius ambmovedors: recuperar i publicar un conjunt de gairebé 700 fotografies inèdites de la rereguarda de la Guerra Civil a la Comunitat Valenciana i reeditar el llibre "Querido Eugenio" de Juana Doña, esgotat des de fa 20 anys.

  Un viatge al passat a través de la mirada d'Arturo Lodeiro  

La primera iniciativa gira entorn d'un descobriment fascinant: una maleta amb 13 rotllos de fotos de la Guerra Civil guardats per Julia Muñoz, esposa d'Arturo Lodeiro. Aquestes imatges, la majoria inèdites, retraten la vida quotidiana a la rereguarda valenciana durant la contesa bèl·lica. 

El projecte "Estiu del 37" pretén recuperar, restaurar i publicar aquest valuós llegat gràfic. Les fotografies, principalment preses a Xiva, però també a El Saler, Cartagena, Siete Aguas i Granollers, ofereixen una mirada única a un període crucial de la nostra història. A més, el llibre comptarà amb una edició bilingüe (valencià/castellà) i una introducció del cronista de la ciutat de València, Vicent Baydal.

  Recuperant la veu de Juana Doña: un homenatge a la memòria  

La segona iniciativa se centra en la reedició de "Querido Eugenio", el llibre on Juana Doña va plasmar el seu dolor i la seva estima per Eugenio Mesón, afusellat pel franquisme el 1939. Aquesta obra, considerada un referent de la literatura testimonial de la Guerra Civil, es trobava esgotada des de fa 20 anys.

La reedició de "Querido Eugenio" respon a la voluntat de la família de Juana Doña i pretén recuperar la seva veu i la seva història. El llibre conservarà el pròleg original de Vázquez Montalbán i s'enriquirà amb fotografies aportades per la família.

  Un homenatge a la vida i a la lluita  

Ambdues iniciatives comparteixen un fil conductor: homenatjar la memòria de les víctimes del franquisme i reivindicar la seva lluita per la llibertat. A través d'aquestes obres, es pretén recuperar la història personal d'Arturo Lodeiro, Juana Doña, Eugenio Mesón i Julia Muñoz, i, alhora, donar veu a milers d'homes i dones que van patir la repressió franquista.

La campanya de crowdfunding, disponible a [https://www.verkami.com/projects/37595-estiu-del-37-verano-d](https://www.verkami.com/projects/37595-estiu-del-37-verano-d)..., busca recaptar els fons necessaris per a la restauració de les fotografies, la maquetació i la impressió dels dos llibres. Amb la teva aportació, pots contribuir a rescatar un tros de la nostra història i a mantenir viva la memòria dels que van lluitar per un món més just.

 

#llibre #guerracivil #memòria #fotografia #valència #crowdfunding #estiudel37 #queridoeugenio #juanadoña #llibertat #història #repressaliats



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal