L'eurodiputat Manu Pineda es presentarà a les primàries d'IU per a ser candidat a les eleccions europees L'eurodiputat Manu Pineda es presentarà a les primàries d'IU per a ser candidat a les eleccions europees
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'eurodiputat Manu Pineda es presentarà a les primàries d'IU per a ser candidat a les eleccions europees

L'actual eurodiputat d'IU Manu Pineda ha anunciat que es presentarà a les primàries per a ser el candidat de la formació a les pròximes eleccions europees del 9 de juny, dins de la llista de coalició que prepara Sumar.

El mateix Pineda ha confirmat en les xarxes socials que tractarà de revalidar el seu escó en la eurocámara i optarà al procés intern d'IU per a triar als seus representants per a aquests comicis.

Mitjançant un missatge en la xarxa social 'X', ha explicat que fa aquest "pas al capdavant" per a ser qui encapçale a la seua organització en les pròximes eleccions del 9 de juny, que són transcendentals per al continent.

També ha destacat que IU té un "fort arrelament territorial" i és un honor tornar a optar a representar a la "millor tradició política" en l'esquerra, composta per una militància "valenta" i compromesa amb la "pau, la solidaritat internacional, el feminisme i l'ecologisme". És un honor poder representar a la nostra millor tradició politica.

"En un moment de "auge de l'extrema dreta, on els drets de la majoria social estan amenaçats, és més important que mai tindre una esquerra europea forta i sense complexos, que plante cara al racisme i la xenofòbia posant en el centre les lluites de les classes populars i la defensa dels Drets Humans", ha subratllat.

Actualment Sumar negocia la candidatura a les eleccions europees conjuntament amb els seus aliats com és el cas d'IU i altres formacions com En Comú Podem i Más Madrid i Compromís, entre altres.

En el cas de la confluència catalana, l'exdiputat Jaume Asens també ha decidit anar a les primàries per a ser candidat del seu espai als comicis europeus.

ACTIVISME EN SOLIDARITAT AMB PALESTINA

Pineda, que és també responsable de Relacions Internacionals del PCE, va ser triat eurodiputat en els passats comicis de 2019 i, com indiquen fonts del seu entorn, ha destacat especialment pel seu suport a la causa palestina i la denúncia del "genocidi" d'Israel en la franja de Gaza, on va viure entre 2011 i 2014.

Actualment, Pineda és president de la Delegació per a les Relacions de la Unió Europea amb Palestina de l'Eurocambra, encara que ha criticat que Israel li ha vetat fins a dues ocasions el seu ingrés en la zona. També és vicepresident de l'Intergrup de Solidaritat amb el Sàhara Occidental.

Al seu torn, un dels eixos de la seua acció política ha sigut denunciar davant les institucions europees les "condicions inhumanes" dels temporers en el sud de Españay també ha mostrat la seua oposició, segons remarquen aquestes fonts, a la reforma migratòria europea i a la de la Política Agrària Comuna (PAC) per "aprofundir en la crisi del camp que estem vivint".

Unit a això, ha presentat durant la legislatura diverses iniciatives orientades a demanar la regulació del preu de productes bàsics en alimentació i per a prohibir les importacions de tercers països que no complisquen la política fitosanitària i laboral europea.

En relació amb això també ha presentat diverses mocions contra la proliferació de macrogranges en localitats de la denominada 'Espanya buidada' en criticar que és una "pràctica que exhaureix el territori i agreuja la despoblació", així com unes altres en defensa de la Mar Menor i del Parc Nacional de Doñana.

Pineda, segons les mateixes fonts, planteja la seua candidatura les primàries d'IU en aquests comicis per a "reforçar el projecte de l'esquerra europea i portar a Brussel·les una llista d'homes i dones compromesos amb la pau, els drets humans i la solidaritat internacional, en un context en el qual auge de l'extrema dreta amenaça els drets de la majoria social".

Anteriorment a la seua trajectòria política, va ser representant sindical en Renfe, on treballava com a soldador, assumint diferents responsabilitats en les estructures de CCOO.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal