Les Falles Sostenibles: la Plantà del Vidre, torna a Llíria de la mà de l'ajuntament i Ecovidrio Les Falles Sostenibles: la Plantà del Vidre, torna a Llíria de la mà de l'ajuntament i Ecovidrio
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les Falles Sostenibles: la Plantà del Vidre, torna a Llíria de la mà de l'ajuntament i Ecovidrio


Ecovidrio, l'entitat responsable del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de Llíria, ha posat en marxa una vegada més la campanya "La Plantà del Vidre". L'objectiu principal és fomentar el reciclatge d'envasos de vidre durant les Falles 2024.

La iniciativa té com a propòsit conscienciar la ciutadania de Llíria, especialment el col·lectiu faller, sobre la importància de separar correctament els residus d'envasos de vidre durant les celebracions. Amb aquest fi, Ecovidrio ha marcat amb la imatge d'aquesta acció els contenidors de vidre propers als casals fallers.

A la presentació d'avui, l'alcalde Joanma Miguel i la fallera major de Llíria, Elizabeth Ventura, han donat suport a aquesta campanya que busca millorar la sostenibilitat de les festes i fomentar el respecte pel medi ambient. Llíria va ser el guanyador de l'edició de 2022, destacant-se novament enguany entre els 12 municipis valencians participants en aquesta iniciativa fallera.

El municipi més reciclador serà aquell que aconseguisca més punts per augmentar la recollida de vidre respecte al mateix període de l'any anterior, i per la difusió de la iniciativa. El premi consistirà en una plantació d'arbres per a la localitat, amb cada casal faller apadrinant un exemplar.

Enfortint la campanya, educadors ambientals visitaran els casals els dies 16 i 17 de març per informar sobre la importància del reciclatge d'envasos de vidre i els beneficis que comporta tant al medi ambient com a la societat.

Amb beneficis mediambientals clars, el reciclatge d'envasos de vidre contribueix al desenvolupament sostenible, promou la transició cap a l'economia circular i lluita contra el canvi climàtic. A més, aquesta pràctica és crucial per a complir amb l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

El vidre dipositat als contenidors es recicla al 100%, utilitzant-se per a fabricar nous envasos sense perdre les seues propietats originals, evitant l'increment dels abocadors, l'erosió dels sòls i la desforestació, a més de minimitzar les emissions de CO₂ i estalviar energia.

#LlíriaSostenible #Reciclatge #Falles2024 #Ecovidrio


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal