L'Eliana celebra el 8M sota el lema 'Juntes som més fortes' L'Eliana celebra el 8M sota el lema 'Juntes som més fortes'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana celebra el 8M sota el lema 'Juntes som més fortes'

L'acte central tindrà lloc la matinada d'aquest diumenge amb la I Trobada Feminista, un espai d'encontre entre les associacions de dones i feministes locals i comarcals.

El municipi de l'Eliana, en col·laboració amb el Consell de les Dones, commemora el Dia Internacional de la Dona del 2024 amb el lema 'Juntes som més fortes'. Les activitats van iniciar-se la setmana passada amb la presentació del programa, la col·locació de la pancarta i la inauguració de l'exposició 'Dones amb llum pròpia' a la plaça del País Valencià. Aquesta mostra destaca les biografies de dones que han brillat en àmbits com la ciència, la medicina, la literatura o l'activisme feminista.

Dilluns passat, la sala Pep Torrent va acollir la presentació del llibre 'És la nit i és l'aurora', de l'eliana Elvira García Bello. La setmana ha continuat amb un contacontes infantil a la Biblioteca. Una cita especial pel Dia de la Dona, amb els Clàssics imprescindibles: Rosa Caramelo i Arturo i Clementina, ambdós de la mà de Mayú i els seus amics.

El teatre també ha tingut el seu espai amb la representació de 'La mare passota', a càrrec de Teatreliana, dins del cicle Pensant en femení. Basada en l'obra 'Vuit monòlegs' de Franca Rame i Dario Fo, va fer reflexionar el públic amb una bona dosi d'ironia sobre la difícil i quotidiana lluita de les dones per recuperar els seus drets i dignitat.

A més, la ràdio local Ràdio Túria emetrà divendres un programa especial pel 8M, on analitzarà l'estat de la igualtat al municipi amb la participació de la regidora Marta Andrés, i un debat amb les associacions feministes Malala, Hipatia i Llliures. Podeu escoltar-ho al dial 90.6 o a radioturia.es.

Les activitats en commemoració d'aquest 8 de març continuaran aquesta vesprada amb la lectura de la declaració institucional a les portes de l'Ajuntament i, a continuació, la sortida de l'autobús cap a la manifestació a València.

L'acte central tindrà lloc la matinada d'aquest diumenge amb la I Trobada Feminista, un espai d'encontre entre les associacions de dones i feministes locals i comarcals. Serà a la plaça del País Valencià i hi haurà carpes informatives, música, espais de debat sobre igualtat, zumba, contacontes i activitats per a les famílies. El públic assistent rebrà orxata i fartons, i al finalitzar la Trobada podrà gaudir de la mascletà morada que es dispararà al pàrquing del Poliesportiu. 



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal