L'Eliana celebra el 17é Ecozine Film Festival: Un taller de cinema amb participació ciutadana L'Eliana celebra el 17é Ecozine Film Festival: Un taller de cinema amb participació ciutadana
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana celebra el 17é Ecozine Film Festival: Un taller de cinema amb participació ciutadana

    


La localitat de l'Eliana viu aquests dies la celebració del 17é Ecozine Film Festival, que té lloc del 20 al 22 de març. Sota el lema #IMAGINA, aquest festival s'ha convertit en un referent en temes mediambientals i és membre fundador de la Green Film Network.

Una de les parts més destacades del festival és la Secció Joves, que compta amb la participació de 3.400 alumnes de tot Espanya, incloent-hi estudiants de l'Eliana. Aquesta secció ofereix una programació de sis curtmetratges, que estan sent visionats i votats pel públic jove, concretament els estudiants de 1r d'ESO i 1r de Batxillerat de l'IES.

Un aspecte interessant d'aquesta edició és l'exploració de la relació entre el cinema i la literatura com a eines d'activisme ambiental. En els tallers "Des(VELAR)", s'introdueix la poesia com un element revelador que convida a la reflexió sobre el nostre entorn, tant en l'àmbit col·lectiu com personal.

El festival també té un fort component de participació ciutadana. El taller de BioOCA (Observatori Ciutadà Ambiental), dirigit pel professor Manu Cardeñosa de l'IES de l'Eliana, utilitza l'eina Línia Verda per involucrar la joventut en la millora de l'entorn local. A més, la regidora de Sostenibilitat Ambiental, Cristina Díaz, comparteix com les opinions recollides en aquests tallers han contribuït a millorar la qualitat de vida a la localitat.

La culminació del festival arriba amb la projecció del documental 'La Ilusión de la Abundancia', seguida d'un debat amb la participació d'experts i membres destacats del món del cinema i de l'activisme mediambiental. L'acte conclourà amb una performance poètica titulada 'A dos Versos de Ti'.

En resum, l'Ecozine Film Festival no només ofereix una finestra al món del cinema i la literatura, sinó que també promou la consciència i l'activisme mediambiental, tot en un entorn participatiu i enriquidor per a la comunitat elianera.


#EcozineFilmFestival #ConsciènciaMediambiental #ActivismeCultural

   


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal