La Generalitat oferirà a partir de 2025 contractes d'un a tres anys als MIR que finalitzen el seu període de formació La Generalitat oferirà a partir de 2025 contractes d'un a tres anys als MIR que finalitzen el seu període de formació
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat oferirà a partir de 2025 contractes d'un a tres anys als MIR que finalitzen el seu període de formació


El 'president' de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat que la Generalitat oferirà "a partir de 2025" contractes "d'un a tres anys" als metges residents (MIR) que finalitzen el seu període de formació en els centres sanitaris de la Comunitat Valenciana.

Aquesta mesura posada en marxa pel Govern valencià té com a objectiu "afavorir l'atracció i fidelització" dels MIR. Això està orientat "no només a pal·liar el dèficit de professionals sanitaris que afecta tot el territori nacional", sinó també per "incentivar i motivar els professionals perquè romanen en el sistema sanitari valencià", ha avançat.

Mazón ha reivindicat l'aposta del Consell per una política "eficaç" d'incentius per "el manteniment i l'acolliment de nous metges en el nostre territori" amb l'objectiu de garantir "una sanitat pública de qualitat".

En aquest sentit, ha destacat l'"eliminació de la barrera lingüística" per als metges a la Comunitat com "un altre exemple de la voluntat d'aquest Consell per comptar amb els millors professionals sanitaris per cuidar la salut dels castellonencs, valencians i alacantins".

"FLEXIBILITZAR" ELS "RÍGIDS" CRITERIS

Paral·lelament, el 'president' ha reclamat al Govern d'Espanya la necessitat de "flexibilitzar" els "rígids" criteris d'acreditació de les places de formació amb la finalitat de poder "incrementar l'oferta en els pròxims anys" davant "la manca d'especialistes existent".

En aquest sentit, ha instat al Ministeri a ser "coherent" amb la "situació actual de manca de professionals, especialment en Atenció Primària", i "promoure solucions" perquè les comunitats autònomes "puguen respondre a les necessitats assistencials reals en lloc d'obstaculitzar-les".

A més, Mazón ha lamentat l'"actitud" del Govern de "no atendre" la reclamació de més places MIR. Així, ha subratllat que la Conselleria de Sanitat ha sol·licitat al Ministeri "en reiterades ocasions" l'ampliació de mil places formatives anuals en l'especialitat de medicina de família i comunitària en l'àmbit nacional en els pròxims quatre anys, "d'ací la necessitat de flexibilitzar els criteris d'acreditació per a la formació".

844 PLACES

Durant aquest any, la Generalitat oferta un total de 844 places de metges residents de diferents especialitats per a realitzar la seua formació en els centres sanitaris de la Comunitat Valenciana, de les quals 232 són de medicina familiar i comunitària.

En total, l'oferta de la Generalitat de places de formació sanitària especialitzada per a 2024 ascendeix a 1.099 places, la qual cosa suposa un increment del 5,27 % més de places respecte a l'any anterior, en el qual es van oferir 1.044 places.

En aquest sentit, el pròxim 5 d'abril els futurs professionals sanitaris podran triar especialitat i destinació, de manera que al mes de maig podran iniciar ja el seu període de formació.

Quant a la distribució per especialitats, a més de les 844 places de medicina, l'oferta de formació sanitària especialitzada contempla 184 places d'infermeria, 38 de farmàcia, 22 de psicologia, cinc de biologia, quatre radio físics i dues de química.

Per províncies, es distribueixen en 384 places de formació en centres sanitaris de la província d'Alacant, 121 en centres de Castelló i 594 són per cursar la formació en centres assistencials de la província de València.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal