IU aposta per una Federació de Partits dins de Sumar sense asimetries: Detalls de la Proposta per a la Confluència de l'Esquerra IU aposta per una Federació de Partits dins de Sumar sense asimetries: Detalls de la Proposta per a la Confluència de l'Esquerra
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

IU aposta per una Federació de Partits dins de Sumar sense asimetries: Detalls de la Proposta per a la Confluència de l'Esquerra

La direcció d'IU pauta continuar reforçant l'organització i subratlla que un dels reptes de legislatura és donar la batalla cultural

La direcció d'IU ha presentat una proposta  per a la configuració de Sumar com una federació de partits sense "asimetries" entre formacions ni territoris. Aquesta decisió, destacada en el primer esborrany de la ponència política i organitzativa, revela els plans per reforçar l'organització de IU i aborda els reptes legislatius futurs.

La proposta emfatitza la importància de la federació de partits dins de Sumar, amb l'objectiu de garantir una convivència harmoniosa entre les organitzacions polítiques i socials. Es destaca la necessitat de coordinar les relacions entre les diferents formacions sense crear desequilibris i respectant l'autonomia de tots els actors involucrats.

Dins de la formació, es posa èmfasi en l'expansió territorial de IU i la seua solidesa organitzativa, tot evitant l'aïllament i el corporativisme. La proposta, aprovada per la Coordinadora Federal, estableix la posició d'IU per al desplegament organitzatiu de Sumar, amb una assemblea federal programada per al 18 i 19 de maig.

La proposta reitera la vocació unitària demostrada per IU i presenta una construcció coherent de Sumar com un front ampli democràtic. La federació de partits, segons el document, ha demostrat ser la millor fórmula per a la convivència de partits, organitzacions socials i individus, destacant el model utilitzat per IU en la seua irrupció el 1986.

El document també subratlla l'aposta per la consolidació i democratització de l'espai Sumar, amb la missió de reunir l'esquerra organitzada en partits, col·lectius socials i sindicats. La formació planteja una sèrie de punts per al desplegament de Sumar, incloent-hi l'ampliació de la seua base i la participació efectiva en la presa de decisions, tot garantint una forta organització des del respecte a l'autonomia de totes les seues parts integrants.

L'objectiu principal no és necessàriament aconseguir una unitat orgànica o electoral amb tots els actors, sinó ser capaços de trobar mínims comuns per generar una agenda política pròpia i conjunta, destaca el esborrany de la ponència.

En cas de Sumar no avance com a front ampli, IU considerarà consolidar-la com una coalició estatal amb criteris similars. Tot i això, es defensa que no es pot utilitzar aquesta marca comuna "contra els actors" que han construït el procés. Si es manté la fórmula de coalició, es manté la intenció de posar en marxa elements de participació popular com assemblees obertes o primàries per a les diferents eleccions.

La proposta insisteix que Sumar ha de prioritzar un projecte "federal" sense asimetries entre territoris i organitzacions, on es faça efectiu el principi "una persona, un vot" en els seus processos. Aquesta tendència respon a debats interns sobre el desenvolupament orgànic de Sumar, amb altres formacions aliades com Més Madrid i Compromís reivindicant-se com a referents en els seus territoris.

La direcció d'IU, després de revalidar el Govern de coalició, destaca la necessitat d'avançar en una agenda legislativa d'avenços socials per millorar la vida de les classes treballadores. La ponència crida a reforçar la batalla cultural cap a l'esquerra, combatent l'ofensiva reaccionària i impulsant un procés de democratització de l'Estat.

Es destaca que aquest Govern necessita que Sumar actue com una base política i organitzativa sòlida més enllà de l'àmbit institucional per resistir millor els atacs de les dretes radicalitzades.

La proposta de ponència de la direcció d'IU reafirma la seua vocació transformadora per avançar en drets socials, apostant per l'ecologisme i feminisme, i la necessitat de superar el sistema capitalista.

S'insisteix en el republicanisme com a horitzó de futur del país, tot destacant la necessitat d'articular un moviment transversal i popular a favor de la república. La falta d'aquest suport beneficia actualment la monarquia, que pot mantenir-se per inèrcia. La proposta destaca que parlar de republicanisme és parlar d'aliances i la necessitat d'enfortir les bases socials. No hi ha atajos, conclou el document.

IU reitera la consolidació de la seua presència en el Govern i destaca la importància de continuar cuidant la seua afiliació, amb una organització més feminitzada i federal.


#IU #Sumar #FederacióDePartits #Esquerra #Coalició #Democràcia


#IU #Sumar #FederacióDePartits #FrontAmpli #BatallaCultural


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal