Igualtat de condicions per a bombers forestals i agents mediambientals a tot el territori Igualtat de condicions per a bombers forestals i agents mediambientals a tot el territori
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Igualtat de condicions per a bombers forestals i agents mediambientals a tot el territori

     

El Consell de Ministres ha aprovat dos projectes de llei que estableixen un marc jurídic bàsic per a bombers forestals i agents forestals i mediambientals, garantint així la igualtat de condicions laborals i professionals a tot el país.

Amb aquesta decisió, el Govern pretén corregir les desigualtats existents entre els professionals d'aquestes dues professions, que actualment es regulen per normatives autonòmiques dispars. La vicepresidenta tercera del Govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Rete Democràtic, Teresa Ribera, ha destacat la importància de reconèixer la tasca que desenvolupen durant tot l'any en la prevenció i extinció d'incendis, així com en la protecció del medi ambient.

Bomberos forestals:

La nova llei per a bombers forestals afectarà a uns 20.000 professionals i regularà aspectes com les condicions de treball, la jubilació anticipada (similar a la dels bombers urbans) i la possibilitat d'accedir a una segona activitat en cas d'incapacitat per al servei ordinari.

Agents forestals i mediambientals:

En el cas dels agents forestals i mediambientals, la futura llei els reconeix com a policia administrativa especial i policia judicial de manera genèrica, atorgant-los la consideració d'agents de l'autoritat. Això afectarà a uns 6.000 agents a tot el territori i permetrà regular les seues funcions i condicions d'accés.

Medalles al Mèrit de la Protecció Civil:

Com a reconeixement a la seua actuació en l'incendi de Campanar (València) del passat 22 de febrer, el Consell de Ministres ha concedit deu medalles al Mèrit de la Protecció Civil. Entre els premiats es troben el porter de l'edifici afectat i diversos bombers de l'ajuntament valencià.

Importància de la prevenció:

Amb aquestes mesures, el Govern pretén posar en valor la tasca dels professionals que treballen en la prevenció i extinció d'incendis, així com en la protecció del medi ambient. La igualtat de condicions laborals i la regularització de les seues funcions són aspectes fonamentals per a garantir la seua professionalitat i eficiència.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal