'Història d'una Ballarina': Una Oda Artística a la Igualtat en Olocau 'Història d'una Ballarina': Una Oda Artística a la Igualtat en Olocau
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

'Història d'una Ballarina': Una Oda Artística a la Igualtat en Olocau

El passat dissabte, la Casa de la Cultura d'Olocau es va convertir en l'escenari on l'agrupació PatraixClarinetQuartet i la ballarina Pila Mohedano van captivar el públic amb 'Història d'una ballarina'. Una obra que relata el viatge vital d'una dona lluitadora, resilient i dedicada de cos i ànima a la dansa.

L'esdeveniment, organitzat per l'Ajuntament d'Olocau i la seua Regidoria d'Igualtat i Dona amb la col·laboració del pacte d'estat contra la Violència de Gènere, i emmarcat en el programa d'actes per commemorar el 8 de Març, va congregar unes 130 persones en el recinte. Entre elles, membres de l'Equip de Govern com els regidors José Paricio, Olga Brínquez i Desa Vilaplana, l'alcalde Antonio Ropero, i en representació del Grup Municipal del Partit Popular, la regidora María José García Pitarch.

Com a introducció a la representació, Brínquez va oferir un discurs breu on va abordar els estereotips i els rols de gènere presents en la història de la dansa, convidant a la reflexió sobre aquesta problemàtica. Finalment, va presentar l'obra com "una inspiradora història de degradació, valentia i supervivència", centrant-se en la figura d'una ballarina que es lliura a l'art i a l'amor per a suportar les dificultats de la vida.

Així, 'Història d'una ballarina' va mostrar la força de la música i la dansa per transmetre missatges, destacant la igualtat i la lluita de les dones com a temes centrals. Mohedano i els músics Juanjo López, Lucía de la Puente, Adrián Ombuena i Josep Alós, amb les composicions de Piotr Chaikovski, Kurt Weill i Astor Piazzolla, van transportar els assistents a l'època zarista, al període d'entreguerres i a la primera etapa del govern peronista. Tot això, per narrar de manera impactant el periple de la protagonista pel món alegre del ballet i la crueltat dels cabarets i bordells.

La gran satisfacció per l'espectacle es va reflectir amb una llarga ovació en peu del públic al final de la funció. Segons Antonio Ropero, "amb la magnífica representació que hem gaudit, Olocau demostra una vegada més que és un municipi que estima la cultura en qualsevol de les seues formes d'expressió". A més, el primer edil va destacar "el missatge reivindicatiu per la igualtat de l'obra, que compartim plenament en el nostre municipi".

 #Música #Dansa #HistòriaDunaBallerina #Igualtat #CulturaOlocau

   





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal