Gestió de residus a Camp de Túria: El CVI informa els municipis sobre nous reptes i obligacions Gestió de residus a Camp de Túria: El CVI informa els municipis sobre nous reptes i obligacions
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Gestió de residus a Camp de Túria: El CVI informa els municipis sobre nous reptes i obligacions

El president i els tècnics del Consorci València Interior han abordat les qüestions relatives a la nova legislació que afecta les entitats locals

El Consorci Valencià Interior (CVI) ha dut a terme una sèrie de reunions informatives amb diversos municipis de la comarca del Camp de Túria. Aquestes trobades han servit per a informar els representants locals sobre els nous reptes i les obligacions relacionades amb la gestió de residus. L'objectiu principal d'aquestes sessions és assegurar que els municipis d' Nàquera , Bétera , la Pobla de Vallbona , Casinos , Gàtova , Llíria , Serra i Benissanó estiguen plenament conscients de les seues responsabilitats i les exigències legals en aquest àmbit.

La reunió, que va tenir lloc a la seu de la mancomunitat situada a Llíria, va ser presidida pel president del CVI, Francisco Gómez, i va comptar amb la participació del gerent, Ángel Rodríguez, així com del personal tècnic de l'entitat. Durant aquest encontre, es van exposar detalladament els reptes als quals s'enfronten els municipis en matèria de gestió de residus, així com les seues obligacions segons la nova legislació.

Una de les principals qüestions tractades va ser la necessitat que els municipis aproven un programa propi de gestió de residus si encara no ho han fet, ja que ara és obligatori. També s'ha destacat la importància d'establir una ordenança que garantisca el compliment de les noves obligacions, així com d'adaptar els contractes públics de recollida i tractament de residus i establir una nova taxa municipal específica i no deficitària.

Un aspecte rellevant que es va destacar durant la reunió és la necessitat d'implementar la separació domiciliària dels residus, ja que la nova llei fa obligatori aquest procés per primera vegada. L'objectiu final d'aquesta legislació és prevenir i reduir la generació de residus, així com els impactes negatius de la seua gestió, i els ajuntaments han de liderar aquest canvi per aconseguir una gestió circular dels recursos.

En l'encontre van participar representants públics i tècnics de vuit municipis de la comarca, i està previst que els altres municipis del Camp de Túria es reuneixen amb el consorci en dates posteriors. A més, també va participar un tècnic de la Diputació de València, qui va explicar les principals línies d'ajudes en les quals estan treballant i les subvencions ja concedides per a qüestions relacionades amb la gestió de residus.

En resum, aquestes reunions tenen com a objectiu principal garantir que els municipis estiguen al corrent de les seues obligacions i els reptes que implica la gestió de residus, així com proporcionar-los el suport i la informació necessària per a complir amb els requisits legals i contribuir a la sostenibilitat ambiental de la comarca.

Pel que fa al CVI, és important destacar que és l'entitat supramunicipal responsable del tractament de residus de 61 municipis de les cinc comarques de l'interior de la província de València. Per dur a terme aquesta tasca, disposa de diverses instal·lacions, com ara dues plantes de tractament de residus i una planta de transferència. A més, té com a objectiu planificar la retirada dels emplaçaments amb amiant a través d'un cens d'aquestes.

Les reunions entre el CVI i els municipis del Camp de Túria són una mostra de la importància de la cooperació entre les administracions locals i supramunicipals per abordar els reptes mediambientals i garantir una gestió sostenible dels residus.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal