El PSPV-PSOE presenta mocions als ajuntaments amb motiu del 8M per a demanar una nova Llei d'Igualtat El PSPV-PSOE presenta mocions als ajuntaments amb motiu del 8M per a demanar una nova Llei d'Igualtat
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PSPV-PSOE presenta mocions als ajuntaments amb motiu del 8M per a demanar una nova Llei d'Igualtat


El PSPV-PSOE ha posat en marxa una iniciativa significativa a tota la Comunitat Valenciana, presentant mocions als ajuntaments amb motiu del 8 de març, amb l'objectiu de sol·licitar a la Generalitat la creació d'una nova Llei d'Igualtat.

Segons ha anunciat la vicesecretària d'Igualtat del PSPV-PSOE, Rosa Peris, aquesta moció també reclama l'elaboració d'una llei valenciana d'ús racional del temps, un pla d'acció contra la bretxa salarial, el compliment de l'acord d'igualació salarial del personal que treballa en l'àmbit social, i el reconeixement de la contribució de les dones en la cultura, així com potenciar la presència de les creadores valencianes des de l'àmbit local fins a l'internacional.

La vicesecretària ha destacat l'aposta dels i les socialistes per continuar impulsant avenços que porten cap a una societat millor, més equitativa i democràtica. Ha subratllat que, malgrat els intents d'alguns de retrocedir en el temps, revertint les conquestes de la lluita feminista i negant la violència de gènere, des del PSPV-PSOE estan compromesos a treballar per mantenir els consensos aconseguits amb esforç.

Peris ha afirmat que el desafiament més important del segle XXI és posar fi a la desigualtat entre homes i dones, incloent-hi la seua expressió més salvatge: la violència masclista. Ha destacat la importància de renovar els grans èxits socials i polítics com el pacte d'estat contra la Violència de Gènere i el Pacte Valencià contra la Violència Masclista i de Gènere.

La vicesecretària també ha posat èmfasi en les dificultats que afronten les dones en famílies monoparentals, les dones rurals amb major dispersió de recursos i més dificultats d'accés a ells, així com les dones amb discapacitat i migrants, assenyalant les diverses discriminacions que augmenten la seua vulnerabilitat.

En conclusió, Rosa Peris ha afirmat que la lluita per la igualtat i la justícia social ha de ser incessant, amb un enfocament polític paritari on les polítiques d'igualtat han de ser transversals.

 #PSPVPSOE #8M #Igualtat #LleiIgualtat #València

   

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal