El govern de la Pobla de Vallbona (PP, CUPO i Centrats) elimina 'La Gala dels Premis Igualtat' El govern de la Pobla de Vallbona (PP, CUPO i Centrats) elimina 'La Gala dels Premis Igualtat'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El govern de la Pobla de Vallbona (PP, CUPO i Centrats) elimina 'La Gala dels Premis Igualtat'


El PSPV qualifica de “precipitada” la decisió de PP-Centrats i Cupo que no han utilitzat les eines que sí que utilitzen per a la seua promoció política

El PSPV de la Pobla de Vallbona ha criticat la decisió de l'actual equip de govern, format pel Partit Popular, Cupo i Centrats, d'eliminar la Gala dels Premis Igualtat d'enguany per la baixa participació en les quatre categories d'aquest certamen, que aquest any hauria assolit la seua vuitena edició consecutiva. La cancel·lació d'aquesta gala és el símptoma inequívoc de la gestió realitzada per l'actual coalició de govern, que ha triat deixar de costat aquests premis i ignorar la simbologia que representen en la lluita per la igualtat real i efectiva.

El grup socialista ha denunciat l'actitud del govern de la Pobla de Vallbona, que ha optat per menystenir aquesta gala i ha mostrat la seua intenció futura de diluir-la en distribuir les categories de les quals constaven aquests premis entre diversos certàmens. En cap cas mostren la intenció de lluitar per la seua consolidació i augmentar els esforços que s'han dut a terme en les edicions precedents, que el convertien en un dels Premis per la Igualtat més importants en el conjunt de la Comunitat Valenciana.

Les bases reguladores que establien la mecànica de funcionament dels Premis Igualtat de la Pobla de Vallbona preveien el reconeixement al treball de persones i entitats a favor de la Igualtat de gènere en el municipi. En les bases es recollien les diverses categories entre les quals destacaven el premi al millor cartell, les categories de relats breus per la Igualtat, el premi al millor treball audiovisual i, finalment, un reconeixement explícit al millor treball en aquest àmbit per part d'una entitat o una persona individual.

L'edició dels premis Igualtat de l'any passat 2023 ja és l'última edició celebrada per l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona malgrat que en aquella ocasió es va concitar una notable participació, amb 14 obres presentades en la categoria de relats breus i amb premis de 300 euros.

Des del PSPV-PSOE de la Pobla de Vallbona lamenten l'eliminació de la gala "perquè es tractava d'un espai propi que permetia destacar i visualitzar els esforços de moltes dones i homes per a crear i consolidar una cultura igualitària en el nostre municipi, més en un moment en què l'extrema dreta utilitza l'antifeminisme com a bandera política posant en risc els avanços assolits fins a l'actualitat".

El PSPV afig que les polítiques d'igualtat a la Pobla de Vallbona "s'han de promocionar per estimular el seu creixement, en cas contrari es converteixen en una lamentable imatge de promoció personal d'un govern local de "fachada"".

     


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal