El govern de la Generalitat recuperarà - temporalment- el Premi Guillem Agulló, eliminat pel PP i Vox al País Valencià El govern de la Generalitat recuperarà - temporalment- el Premi Guillem Agulló, eliminat pel PP i Vox al País Valencià
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El govern de la Generalitat recuperarà - temporalment- el Premi Guillem Agulló, eliminat pel PP i Vox al País Valencià


El Govern de Catalunya ha pres la decisió de prendre les regnes del premi Guillem Agulló i organitzar l'atorgament del guardó, el qual la setmana passada va ser suprimit per la majoria del PP i Vox a les Corts Valencianes. Aquest anunci ha estat fet per la portaveu de l'executiu català, Patrícia Plaja, que ha explicat que la Generalitat assumirà el premi mentre estiga "vetat" per les institucions del País Valencià. El guardó té com a objectiu reconéixer aquelles persones o associacions que lluiten contra els delictes d'odi i, segons ha afirmat Plaja, si en un futur les institucions valencianes volen recuperar-lo, el Govern català el cedirà de nou.

El premi Guillem Agulló va ser creat fa vuit anys en homenatge al jove assassinat per un grup feixista l'any 1993. Segons les paraules de Patrícia Plaja, aquesta distinció no és merament un guardó, sinó que simbolitza la lluita contra el racisme, la xenofòbia i els delictes d'odi. A més, ha lamentat que la nova majoria del PP i Vox al País Valencià mostren incomoditat davant de les reivindicacions antifeixistes.

Les bases del premi i la composició completa del jurat seran anunciades d'ací a poc. Aquest jurat estarà format, entre d'altres, pels pares del jove, per l’expresident de les Corts Valencianes, Enric Morera, i pel periodista David Fernàndez.

Cal recordar que el Parlament valencià va acordar per unanimitat la creació d'aquest premi fa vuit anys, però fa una setmana les Corts Valencianes van decidir eliminar-lo amb el suport majoritari del PP i Vox, i amb la proposta d'aquest últim grup.

Amb aquesta acció, Catalunya pren el relleu en la defensa dels valors que representa aquest premi, tot i que espera poder cedir-lo en un futur si les institucions valencianes decideixen recuperar-lo.

   


#PremiGuillemAgulló #Catalunya #Antifeixisme #Delictesdodi #Generalitat

 

els pares del jove antifeixiste assesinat



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal