Bétera prepara la Setmana Cultural de la Dona del 4 al 10 de març: açí tens la programació Bétera prepara la Setmana Cultural de la Dona del 4 al 10 de març: açí tens la programació
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera prepara la Setmana Cultural de la Dona del 4 al 10 de març: açí tens la programació

      

• Del 4 a l'10 de març l'àrea de Dona i Igualtat ha organitzat diverses activitats on la dona és el centre de totes les propostes.

Bétera celebra la Setmana Cultural de la Dona, organitzada per l'Ajuntament i les Associacions de Dones de la localitat. Des del 4 al 10 de març, la ciutat viurà una sèrie d'activitats culturals amb l'objectiu de posar de manifest la importància de les dones en la societat. Aquestes són les activitats que formaran part d'aquesta commemoració

Programació:

1. Inauguració i Declaració Institucional: La setmana comença el 4 de març amb la inauguració de la campanya institucional i la presentació de la declaració institucional de la FEMP al Ple ordinari del mes de març.

2. Exposició "Dones amb Llum Pròpia": Del 4 al 10 de març, Bétera es converteix en una galeria a l'aire lliure amb l'exposició situada en diversos punts del municipi, destacant l'Av. País Valencià i l'entorn dels carrers José Miralles i Sierra Calderona. L'exposició també arriba al nou Centre Cívic al carrer Turquesa S/N.

3. Caminada per la Igualtat: El 7 de març, els ciutadans podran participar en la popular Caminada per la Igualtat, que enguany inclou una classe de dansa fit en el poliesportiu municipal. Inscripció prèvia necessària.

4. Visita Cultural a València: El mateix dia, la jornada continuarà a València amb una visita cultural que destaca el paper de les dones en la història de la ciutat. Inscripció prèvia requerida.

5. Masterclass d'Autodefensa: El 8 de març, les dones de Bétera tindran l'oportunitat de participar en una masterclass d'autodefensa a la piscina coberta.

6. Manifestació Cívica i Sopar de Sororitat: A la vesprada, Bétera s'uneix a la manifestació cívica i celebra el tradicional Sopar de Sororitat amb reconeixements a les dones emprenedores 2024. Això es complementa amb l'espectacle "Bèstia&Girls" de la Bèstia Orquestra.

7. Monòleg Teatral: El diumenge 10, la setmana culmina amb un monòleg teatral de Contrafet Teatre, oferint entreteniment i reflexió.

Activitats de les Associacions de Dones

A més a aquestes activitats se sumen les organitzades per les Associacions de Dones de Bétera amb les quals, tal com indica l'Alcaldessa de Bétera "treballem colze a colze al llarg de l'any amb l'única fi d'empoderar a les dones beteranas".

D'aquesta manera, el dimarts 5, a partir de les 18.00h en el Saló de Plens del Castell, l'associació Dones Progressistes de Bétera ha organitzat el vídeo-fòrum DONES PRECURSORES DEL FEMINISME.

El dimecres 6, a les 10:15h, l'associació de Mestresses de Casa i Consumidors Tyrius, ha preparat una excursió cultural per València al Museu de la Nao, amanida amb una Mascletà i un menjar en El Palmar. Els tiquets per a assistir estaran disponibles en la seua seu de La Barraca els dimarts i els dijous de 17:00h a 19:00h.

El diumenge 10 serà el torn de l'associació Pro Casa de la Dona, els qui un any més organitzen el seu concurs de dibuix amb els centres educatius del municipi per a realitzar ja, el V Mural per la Igualtat, fomentant els valors igualitaris des de la infància i adolescència a través de l'educació i l'art. El dibuix guanyador serà la imatge del Mural. La inauguració del mateix es realitzarà el propi 10 a partir de les 10.00.

 Més iniciatives entorn de la Dona

Al seu torn, durant la Setmana Cultural de la Dona, l'àrea de Dona i Igualtat, ha preparat una campanya ciutadana en els punts de major afluència de veïns i veïnes per a informar, conscienciar i sensibilitzar del paper fonamental de la dona, una campanya en la qual també es repartiran polseres a la plantilla municipal del Consistori i que enguany repeteix l'eslògan "Las Mujeres hacemos Bétera/ "Les Dones fem Bétera" que a més il·lustra tota la cartelleria i que ha sigut elaborat per l'alumnat del Taller d'Ocupació Bétera VI, de disseny de productes gràfics i que ha sigut creat atenent la importància de les Dones en el dia a dia del municipi. Un disseny que recull el color violeta, símbol indiscutible del Dia de la Dona, i un estampat made in Bétera amb el seu skyline, senyal d'identitat del municipi.

Cartell de la exposició de carrer de la setmana de la Dona


   


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal