Titaigües transformarà un antic cementeri en un Aula Natura Titaigües transformarà un antic cementeri en un Aula Natura
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Titaigües transformarà un antic cementeri en un Aula Natura

L'Ajuntament de Titaigües està treballant en la rehabilitació de l'antic cementeri de la localitat per a la creació d'una Aula Natura. Aquest projecte té com a objectiu aprofundir en l'aposta municipal pel turisme sostenible i de natura, ja que la localitat forma part de la reserva de la biosfera del Alt Turia. A més, busca valorar elements històrics i patrimonials amb fort arrel etnogràfica i servir com a suport per a donar visibilitat a la figura de Simón de Rojas Clemente, botànic local i una de les figures destacades de la Il·lustració espanyola.

La conversió en una Aula Docent implicarà la reconstrucció de les seccions perdudes dels murs originals, així com la redistribució de l'espai interior de la parcel·la. Aquesta transformació homenatjarà el botànic "Clemente y Rubio, Simón de Rojas" i complementarà el Museu de la Casa de les Llums, ubicat a 'la Casa Tío Florencio' al nucli urbà de Titaigües.

Aquesta iniciativa permetrà oferir un nou lloc d'esbarjo per a la població, així com visites guiades a centres educatius i promoció del turisme local sostenible. Les millores en l'accessibilitat, els accessos, el jardí de la parcel·la i la creació de recorreguts interiors i alternatius també formaran part de l'actuació.

Pel que fa al finançament, aquesta obra amb un cost total de 165.030,75 euros es sufragarà a través de tres línies diferents. La Diputació de València aportarà 55.516,47 euros des del Pla d'Inversions 2022 (34% del cost total), i una subvenció de 75.944,66 euros provindrà del Pla IRTA d'Impuls a la Innovació i Recerca aplicada per a la Transició Ecològica en l'Arquitectura del 2021. El 20% restant, 33.569,62 euros, serà finançat amb fons propis de l'ajuntament.

#Titaigües #AulaNatura #TurismeSostenible #RehabilitacióCementeri

   





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal