Sumar exigeix al Govern la implementació immediata de la Llei de protecció a denunciants de corrupció Sumar exigeix al Govern la implementació immediata de la Llei de protecció a denunciants de corrupció
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sumar exigeix al Govern la implementació immediata de la Llei de protecció a denunciants de corrupció

Sumar considera urgent que el Govern pose ja en marxa totes les mesures previstes en la Llei de Protecció als denunciants de corrupció, aprovada fa just un any, i, a més, ha suggerit la creació d'un Premi Nacional, de caràcter anual, per a reconéixer a les persones que alerten sobre corrupteles greus.

La formació política Sumar ha presentat una proposició no de llei a la Comissió de Justícia del Congrés dels Diputats per a urgir al Govern a implementar de manera immediata la Llei de protecció als denunciants de corrupció, aprovada fa un any.

El diputat d'Izquierda Unida i portaveu adjunt de Sumar, Enrique Santiago, ha destacat la importància de transposar la directiva europea sobre la protecció dels denunciants de corrupció, que va ser rebutjada pel PP i Vox. Santiago ha subratllat que ara és el moment de posar en pràctica la normativa en la seva totalitat.

La proposta de Sumar insta el Govern a aprovar de manera immediata el decret sobre l'Estatut de l'Autoritat Independent de Protecció a l'Informant. Això permetria la posada en marxa de les mesures de protecció que contempla la llei, incloent sancions a les entitats que les incompleixin, amb multes que poden arribar al milió d'euros.

Canals interns d'informació i protecció dels denunciants

La norma obliga a les entitats públiques i privades a establir un canal intern d'informació que garantisca la gestió efectiva de les comunicacions per persones formades en la matèria. La proposta de Sumar també destaca la importància de protegir els denunciants i prendre mesures contra els responsables de irregularitats, incloses possibles represàlies.

Incentius i reconeixement

Per a fomentar les denúncies, Sumar proposa incentius a les entitats públiques i la creació d'un Premi Nacional al denunciante per part del Ministeri de Justícia. Aquest premi reconeixeria aquelles persones que, de manera desinteressada i enfrontant-se a possibles represàlies, destapen casos de corrupció especialment greus.

Sumar considera que la lluita contra la corrupció és una prioritat i que la protecció dels denunciants és un element clau per a garantir la transparència i la rendició de comptes. La formació política espera que el Govern siga receptiu a les seves propostes i adopte les mesures necessàries per a implementar la Llei de protecció als denunciants de corrupció de manera efectiva.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal