SUMAR defén la Legalitat de la Llei d'Amnistia Davant la Comissió de Venècia, Òrgan Consultiu del Consell d'Europa. SUMAR defén la Legalitat de la Llei d'Amnistia Davant la Comissió de Venècia, Òrgan Consultiu del Consell d'Europa.
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

SUMAR defén la Legalitat de la Llei d'Amnistia Davant la Comissió de Venècia, Òrgan Consultiu del Consell d'Europa.

Enrique Santiago co-portaveu de Sumar i d'Izquierda Unida

Adverteix de maniobres de PP i Vox per "deslegitimar-la"

SUMAR defén la Legalitat de la Llei d'Amnistia Davant la Comissió de Venècia, Òrgan Consultiu del Consell d'Europa.

El Grup Plurinacional Sumar ha presentat davant la Comissió Europea per la Democràcia pel Dret, coneguda com a Comissió de Venècia, un extens informe en què defensa la legalitat de l'amnistia i alerta sobre les maniobres del PP i Vox per "deslegitimar" el Govern amb aquesta.

El document, coordinat i signat pel portaveu de Sumar en temes de Justícia i Interior, així com portaveu d'Esquerra Unida al Congrés, Enrique Santiago, destaca que la posició del PP sosté que l'aprovació d'una llei d'amnistia pel Parlament d'Espanya és una intromissió en les competències del Poder Judicial, un atac a la independència d'aquest poder de l'Estat i una amenaça a la igualtat entre espanyols.

Sumar assenyala que les accions de rebuig a la llei d'amnistia per part del PP i Vox manquen de "suport jurídic seriós" i tenen més a veure amb "la seua incapacitat per assumir els resultats de les passades eleccions generals".

La Comissió de Venècia, formada per experts independents del Consell d'Europa, va visitar Espanya a principis de febrer. Sumar ha enviat ara un treball tècnic i polític detallat a la Comissió, amb àmplies explicacions sobre la seua avaluació de la Proposició de Llei Orgànica d'amnistia per a la normalització institucional, política i social a Catalunya.

El document destaca la desconnexió entre el poble català i la resta d'Espanya després del referèndum de l'1 d'octubre de 2017. El grup de Sumar emfatitza que les accions judicials després d'aquell referèndum han estat nombroses i que, l'any 2021, es va concedir el perdó als principals líders independentistes condemnats.

Amb relació a la legalitat de la norma, Sumar assenyala que "l'amnistia i el seu atorgament no estan prohibides en la Constitució espanyola", i remarca que "el que sí està vetat és la impunitat de les accions penals que puguen cometre's posteriorment".

#Sumar #Amnistia #ComissióVenècia #PP #Vox #Catalunya

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal