Sánchez defèn que les comunitats tenen l'obligació d'ajudar-se davant la sequera: 'Ens afecta a tots' Sánchez defèn que les comunitats tenen l'obligació d'ajudar-se davant la sequera: 'Ens afecta a tots'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sánchez defèn que les comunitats tenen l'obligació d'ajudar-se davant la sequera: 'Ens afecta a tots'

   Destaca les obres d'ampliació de la dessalinitzadora de Torrevella, que permetran augmentar un 50% la producció d'aigua dessalada

   El president del Govern, Pedro Sánchez, ha defès que "totes les administracions" tenen l'obligació de col·laborar entre elles i respondre enfront de la sequera, un problema que "ens incumbeix a tots i ens afecta a tots" i que "no és d'una o una altra comunitat o territori o d'un vessant o conca hidrogràfica".

   "Si una part del nostre país pateix les conseqüències de la sequera, al final ho estem patint tots. Si una part veu amb angoixa com es buiden els embassaments, totes les administracions tenim l'obligació de respondre com el gran país que és Espanya, i hem de fer-ho amb solidaritat", ha manifestat.

   Sánchez ha realitzat aquest discurs, en una compareixença davant els periodistes sense preguntes, després de visitar les instal·lacions de la dessaladora de Torrevella, "la major planta dessalinitzadora de tot Europa".

   Una planta que ha posat com a exemple del compromís contra "les conseqüències més devastadores del canvi climàtic": "El Govern està fent tot el que està en la seua mà per a fer front a la sequera sobre la base de tres principis: solidaritat, planificació i ciència".

   La visita del president arriba en un context de forta sequera a Catalunya i diversos punts d'Andalusia i després de l'anunci del Govern d'enviar vaixells d'aigua de proveïment des de la localitat valenciana de Sagunt a Barcelona.

REBUTJA ESCUDAR-SE EN "EXCUSES COMPETENCIALS"

   Sánchez ha emfatitzat la inversió de "més de 2.200 milions d'euros des de 2018 en diverses actuacions en matèria d'aigua" a Espanya i ha assegurat que el Govern seguirà "treballant des d'un punt de vista social i territorial per a garantir el consum d'aigua humà i de regadiu".

   Igualment, ha afirmat que no s'escudaran en "excuses competencials" i s'ha compromès a col·laborar amb "els territoris que ho demanen per a garantir l'aigua", en un context de canvi climàtic que comportarà "conseqüències devastadores".

   "No es tracta d'una amenaça incerta, sinó de mitigar els efectes, adaptar-nos a l'efecte d'una cosa que està entre nosaltres, el canvi climàtic", ha sostingut, al mateix temps que ha apuntat que, d'acord amb informes de l'ONU, la regió mediterrània serà "epicentre mundial de la sequera", per la qual cosa al seu juí "l'únic dogmatisme és el que procedeix de discursos negacionistes".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal