Riba-roja demana la revisió de les autoritzacions d'emissions de les pedreres en una proposta unànime del plenari municipal Riba-roja demana la revisió de les autoritzacions d'emissions de les pedreres en una proposta unànime del plenari municipal
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja demana la revisió de les autoritzacions d'emissions de les pedreres en una proposta unànime del plenari municipal


Riba-roja demana a la Generalitat que revise o revoque les autoritzacions d'emissions concedides a les canteres

Riba-roja sol·licita a la Generalitat que revise les autoritzacions d'emissions atorgades a les tres empreses mercantils que exploten i gestionen les canteres del terme municipal dedicades a l'extracció i el tractament de la calç en diverses àrees i zones de la localitat.

L'acord de sol·licitud aprovat pel ple ha comptat amb el vot a favor del govern del PSPV, a més de Compromís, Esquerra Unida-Podem i el Partit Popular, mentre que Vox s'ha abstingut a la proposta plenària, segons ha informat l'ajuntament en un comunicat.

Les peticions de la sessió plenària es dirigeixen a la secció de Qualitat Ambiental, dependent de la Conselleria. El text de la proposta aprovada pel ple recorda que les tres activitats d'extracció de calces tenen concedides les seves llicències municipals condicionades a l'autorització d'emissions que emet el Servei Territorial de Medi Ambient, una condició "indispensable" per poder realitzar la seva activitat.

La resolució plenària recorda que tant les autoritzacions d'emissions com la inspecció dels paràmetres són competència de la Generalitat i, per tant, insta la Conselleria a revisar totes dues autoritzacions: les relacionades amb les emissions concedides i les mesures que figuren als informes de les entitats col·laboradores en matèria de qualitat ambiental.

El ple municipal de Riba-roja de Túria reclama a la Generalitat el compliment de l'Ordre TED/723/2021 del 1 de juliol en què s'aprova la Instrucció Tècnica Complementària sobre Protecció dels treballadors contra el risc per inhalació de pols i sílice cristal·lina respirable inclosos en el Reglament General de Normes Bàsiques de Seguretat Minera.

El text destaca que la catalogació de les autoritzacions d'emissions atorgades a les empreses extractores de calces depèn, "en gran mesura", de la distància als nuclis urbans i, en aquest cas, les tres canteres tenen habitatges "plenament consolidades a distàncies inferiors als 500 metres".

A més, afegeix que les mesures correctores imposades per les entitats col·laboradores en matèria de qualitat ambiental (ECMCA) "no s'ajusten a la realitat de cada activitat analitzada".

En aquest context, des de l'ajuntament han assenyalat que les condicions atmosfèriques dels últims mesos "han accentuat les molèsties i els inconvenients denunciats pels propis veïns de les àrees residencials i els nuclis habitat consolidats existents en el perímetre de les tres canteres" de Riba-roja de Túria. I han afegit que la "sequera persistent, els forts vents i l'absència de mesures correctores" són algunes de les causes que expliquen "un major volum de pols a les àrees properes a les tres canteres".

L'alcalde  de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha defensat que la proposta del ple municipal és "el sentir general del municipi", que reclama "majors mesures per evitar les molèsties d'unes activitats que durant tants anys han subministrat per construir moltes infraestructures a la Comunitat Valenciana", però ha recalcat la necessitat d'apostar per un model de ciutat "més net, sostenible i adequat a la nova realitat".



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal