La seu de Ribactiva Empreses de Riba-roja ha sigut l'amfitriona del I Trobada Nacional de Contractació Pública Local: Paral·lel PYMEL-PYMES, organitzat per la Càtedra de Contractació Pública PYMEL de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria i la Universitat a Distància de Madrid, amb la col·laboració de COSITAL València, la Càtedra Aula de Contractació Pública Responsable (UCLM) i els professors i personal tècnic de la UDIMA, la Universitat a Distància de Madrid.
Una trobada on han participat més de 80 representants de xicotetes i mitjanes entitats locals, entre elles l'Ajuntament de Riba-roja, juntament amb prop de 30 representants de les xicotetes i mitjanes empreses, amb l'objectiu de continuar avançant en la professionalització de la contractació pública des d'una perspectiva integral. Aquesta primera trobada ha oferit un espai de formació i intercanvi d'informació per a ambdós actors clau en la compra pública local. La primera tinent d'alcalde i regidora d'Indústria de l'Ajuntament, Teresa Pozuelo Martín, ha inaugurat l'acte acompanyada pel director de la Càtedra Contractació Pública PYMEL, Jaime Pintos, la presidenta de COSITAL València, María Escamilla Faus, i la secretària municipal de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria i coordinadora de la Càtedra Contractació Pública PYMEL, Ylenia Díaz Morán.
Durant la jornada hi ha hagut espai per a cada sector, tant públic com privat, proporcionant formació adaptada a les seues necessitats i perfils sobre temes comuns i compartits. La primera part ha comptat amb la formació sobre com dur a terme la compra conjunta a les PYMEL, oferida pel director de la Càtedra Contractació Pública PYMEL (UDIMA), Jaime Pintos, mentre que el tècnic de Contractació de l'Ajuntament de Riba-roja, Oscar Millan, ha exposat la documentació que cal presentar per a licitar i com es presenta una licitació a la Plataforma de Contractació del Sector Públic.
La segona part formativa ha comptat amb les intervencions de la coordinadora de la Càtedra Contractació Pública PYMEL, Ylenia Díaz, qui ha explicat com licitar sistemes dinàmics d'adquisició en una PYMEL i, d'altra banda, la responsable de l'Oficina d'Atenció al licitador de l'Ajuntament, María Pilar Miguel, ha explicat com homologar-se i poder ser adjudicatari en un sistema dinàmic d'adquisició.
El tercer bloc del matí ha estat destinat a la contractació reservada i han intervingut Jaime Pintos i el professor de la Universitat de Laguna, Javier Mendoza. El regidor d'Hisenda de l'Ajuntament, José Ángel Hernández, ha estat l'encarregat de clausurar les intervencions de la trobada, i ha donat pas a l'intercanvi d'aprenentatges, opinions entre les persones assistents. Concloent una jornada, on a més de promoure el reforçament del teixit empresarial local i del Tercer Sector, també ha contribuït al desenvolupament econòmic i a l'ocupació en els sectors més desfavorits.
No és casualitat que aquesta primera Trobada Nacional s'haja realitzat a Riba-roja, concretament a les instal·lacions acabades d'inaugurar de Ribactiva Empreses, on s'ofereix un servei d'atenció integral al nostre teixit empresarial. Riba-roja compta amb 1.700 empreses, especialment PYMES, de tots els sectors econòmics, especialment agroalimentari i logístic, que dia a dia treballen per millorar la seua competitivitat, a través de la innovació.
Des de l'ajuntament, a través de l'oficina Ribalicita, s'han dut a terme diferents accions i propostes per ajudar i promoure que les empreses locals participen en els concursos públics, que disposen d'un major accés a la informació sobre contractació, l'accés als procediments de contractació i l'elaboració d'ofertes. Aquesta primera trobada busca oferir les eines necessàries per a facilitar la contractació pública i per identificar els obstacles als quals s'enfronten les PYMEs en l'accés a la contractació pública.
A més, l'esdeveniment ha servit com un reconeixement a les bones pràctiques en contractació pública i a l'esforç de professionalització realitzat pels empleats públics de l'àmbit local.
Càtedra de Contractació Pública PYMEL
Ahir, el Saló de Plens de l'Ajuntament va acollir l'entrega de diplomes i reconeixements a l'alumnat de la Càtedra de Contractació Pública PYMEL, en col·laboració amb la Universitat a Distància de Madrid (UDIMA). La càtedra ha permés formar en contractació pública a una trentena d'empleades i empleats públics i ampliar els seus coneixements, en una aposta per la professionalització i la transferència de coneixements, amb l'objecte de prestar un millor servei a la ciutadania, especialment a les PYMES.
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Cap comentari :