Projecte de Llei de Famílies: Més Reconeixements i Protecció dels Drets Familiars Projecte de Llei de Famílies: Més Reconeixements i Protecció dels Drets Familiars
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Projecte de Llei de Famílies: Més Reconeixements i Protecció dels Drets Familiars

Ahir 27 de febrer de 2024, el Consell de Ministres va aprovar el Projecte de Llei de Famílies, una iniciativa que contempla tres objectius fonamentals: el reconeixement de les diverses situacions familiars presents a Espanya, la millora de la protecció social de les famílies i la garantia del dret a conciliar la vida familiar amb la laboral.

Aquesta llei pretén establir un marc perquè les diverses administracions puguen implementar polítiques de suport a les famílies. A més, busca proporcionar un suport per ampliar drets mitjançant esmenes parlamentàries i negociacions dels pressupostos generals de l'Estat, tenint en compte les dificultats actuals a Espanya per formar una família, siga en termes econòmics o de conciliació.

Entre les mesures específiques que proposa aquest projecte, destaquem:

1. Prestació per criança: La llei reconeix una assignació de 100 euros mensuals per a les famílies amb fills de zero a tres anys.

2.    Protecció a les famílies monoparentals:    Aquestes famílies disposaran d'un títol d'acreditació oficial de família monoparental, amb avantatges com l'accés preferent a serveis públics i 16 setmanes d'educació infantil gratuïta en els primers 24 mesos de vida del fill o filla.

3.    Protecció a les famílies nombroses:    Reconeixement com a famílies nombroses de categoria especial aquelles amb quatre o més fills o filles, o tres en cas de part múltiple. També s'amplien els drets en situacions de separacions o divorcis amb custòdia compartida.

4.    Protecció a les famílies migrants:    Garantia d'un NIE per als nens i nenes de famílies amb membres en situació irregular.

5.    Protecció a famílies amb persones amb discapacitat:    Igualtat de drets per a famílies amb ascendents amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, amb obligació de les administracions competents de garantir l'atenció primerenca i els suports educatius necessaris en casos de menors amb discapacitat.

6.    Més drets per a les parelles de fet:    Equiparació dels drets de les parelles de fet als dels matrimonis en aspectes com la pensió de viudetat, l'accés al Fons de Garantia de Pagament d'Aliments i la creació d'un Registre Estatal de Parelles de Fet centralitzat.

El Fons de Garantia d'Aliments veurà una ampliació del seu llindar d'accés i de la quantia, que podria arribar als 500 euros mensuals.

Aquesta iniciativa legislativa marca un pas ferm cap a la protecció i reconeixença dels drets familiars a Espanya. La seua implementació aportarà canvis significatius que beneficiaran diverses capes de la societat.

Amb aquestes mesures, es pot observar una clara intenció de l'administració de respondre a les necessitats diverses de les famílies espanyoles, abordant qüestions econòmiques i de conciliació de manera integral.

#LleiFamílies #DretsFamiliars #ConciliacióVidaLaboralFamiliar

    

Imagen de Freepik


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal