PRISMA Camp de Túria: 5 anys d'èxit en la rehabilitació i inserció social de persones amb problemes de salut mental PRISMA Camp de Túria: 5 anys d'èxit en la rehabilitació i inserció social de persones amb problemes de salut mental
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

PRISMA Camp de Túria: 5 anys d'èxit en la rehabilitació i inserció social de persones amb problemes de salut mental

   


El programa PRISMA Camp de Túria celebra el seu 5è aniversari amb un balanç molt positiu: 157 persones ateses des del seu inici i 95 usuaris actuals amb problemes de salut mental greu.

PRISMA va nàixer com a resposta a la necessitat d'un canvi en l'assistència a les persones amb problemes de salut mental, amb l'objectiu de fomentar la seua inserció psicosocial i autonomia. El programa se centra en tres àrees d'actuació:

*  Atenció psicològica:   Un equip de professionals qualificats ofereix suport individual i grupal per a abordar els símptomes de la malaltia mental i desenvolupar habilitats per a la vida diària.

*   Activitats esportives:   La pràctica d'esport regularment contribueix a la millora de la salut física i mental dels usuaris, així com a la seua autoestima i integració social.

*   Integració social:   PRISMA facilita la participació dels usuaris en activitats socials i laborals, promovent la seua autonomia i independència.

El programa està disponible per a persones amb problemes de salut mental crònica que residisquen a la comarca Camp de Túria i que tinguen dificultats en la integració social, personal o laboral. L'accés es realitza a través de la derivació del Àrea de Salut Mental en conjunt amb els Serveis Socials dels municipis de la Mancomunitat.

Un programa en expansió:

PRISMA va començar a funcionar a dos municipis, Bétera i Vilamarxant, l'any 2019. A causa de la gran demanda, l'any 2020 es va ampliar a dos municipis més, la Pobla de Vallbona i Riba-roja del Túria. Enguany s'ha incorporat Marines i està previst que l'any que ve s'amplie a l'Eliana.

FAMILIARmente:

PRISMA també ofereix un espai terapèutic per a familiars de persones amb problemes de salut mental, FAMILIARmente. En aquest espai, els familiars poden trobar informació, orientació i suport, a més de compartir experiències amb altres persones en la mateixa situació.

Un model d'èxit:

PRISMA s'ha consolidat com un model d'èxit en la rehabilitació i inserció social de persones amb problemes de salut mental. El programa ha demostrat la seva eficàcia a l'hora de millorar la qualitat de vida dels usuaris i les seves famílies.

#PRISMA #CampdeTúria #SalutMental #Rehabilitació #Inserció #5èaniversari #Mancomunitat #Llíria #Bétera #Vilamarxant #PobladeVallbona #RibaRojadelTúria #Marines #lEliana

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal