Paterna Impulsa la Sostenibilitat amb la Implantació de Contenidors Marrons a les Àrees Industrials
En una iniciativa significativa cap a la sostenibilitat, l'Ajuntament de Paterna ha pres una mesura contundent per millorar el reciclatge de residus orgànics a les seues àrees industrials. Amb el suport de l'àrea de Serveis i Control de Barris, s'han instal·lat 36 nous contenidors marrons destinats als bars i restaurants de zones com Font del Pitxer, Parc Tecnològic, Parc Empresarial Tàctica, i l’Andana.
Vicente Sánchez, el regidor de Serveis i Control de Barris, ha destacat la positiva resposta del sector hostaler de Paterna, que ha sol·licitat aquesta iniciativa amb l'objectiu de facilitar i promoure un reciclatge adequat. Els contenidors marrons, destinats a residus orgànics, seran recollits dues vegades per setmana, garantint una gestió efectiva dels residus en aquestes àrees empresarials.
Aquesta acció s'emmarca dins de l'aposta continuada de l'Ajuntament de Paterna per una ciutat neta i sostenible en tot el seu terme municipal. La instal·lació dels 36 nous contenidors forma part d'una iniciativa més àmplia, que ha vist la implantació de 226 contenidors en total, amb una inversió que supera els 540.000 euros. Aquest finançament prové dels Fons de Cooperació Municipal de la Diputació de València, demostrant un compromís compartit per millorar la gestió dels residus.
Sánchez ha ressaltat l'èxit de les campanyes informatives realitzades durant aquest estiu, que han educat els residents de Paterna sobre l'ús adequat del contenidor de residus orgànics, identificat com a ‘poal marró’. Aquesta pràctica s'ha estés tant al nucli urbà com als barris perifèrics, com La Canyada, Terramelar, La Coma-Mas del Rosari, Bovalar i Lloma Llarga.
Finalment, el regidor ha revelat que l'Ajuntament està treballant en campanyes de sensibilització a les escoles de Paterna, dirigides als més joves, per fomentar un comportament responsable respecte al reciclatge dels residus orgànics a casa seua.
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Cap comentari :