Les festes de Falles 2024 a l'Eliana: Començen el 23 de febrer amb l'encesa de llums Les festes de Falles 2024 a l'Eliana: Començen el 23 de febrer amb l'encesa de llums
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les festes de Falles 2024 a l'Eliana: Començen el 23 de febrer amb l'encesa de llums

Les quatre comissions de la localitat es preparen per a l'inici de les seues festes amb una programació completa.

L'Eliana ja està preparada per a les Falles 2024, que començaran oficialment el divendres 23 de febrer la nit amb l'encesa de llums a càrrec de les quatre comissions falleres: Antic Molí-Les Casetes, Josep Antoni, Puríssima i Major, Mercat i Verge del Carme.

El dissabte 24 a les 12:30 hores, la tradicional Crida donarà el tret de sortida a les festes des del balcó de l'Ajuntament, seguida d'un recorregut pels carrers amb xarangues i la Gala Fallera a les 18:00 hores.

El diumenge 25, la música serà la protagonista amb una cercavila que culminarà amb les paelles populars a l'aparcament del Centre Sociocultural.

El mes de març s'iniciarà amb la Cavalcada el dissabte 2 a les 19:00 hores, seguida d'una revetlla amb l'Orquestra Twister. El Tren Faller, les cercaviles i mascletaes animaran les festes fins a la Cremà dels monuments el dia 19.

Un dels actes més destacats serà la mascletà del diumenge 10 de març, disparada amb pólvora morada per commemorar el Dia Internacional de la Dona.

La setmana fallera començarà el dijous 14 de març amb la Plantà dels monuments fallers, que seran l'epicentre de les activitats festives.

Els carrers de l’Eliana tornaran a vibrar els dies 16, 17, 18 i 19 de març a les 14:00 amb l’olor de pólvora de les mascletaes disparades per cadascuna de les comissions falleres de la localitat. Els tradicionals actes com les albaes recorrent totes les comissions o l'Ofrena a la Mare de Déu del Carme no faltaran les vesprades del 17 i 18 de març.

Per a donar fi a unes festes plenes de pólvora, música i germanor, el dia 19 es celebrarà la tradicional missa de Sant Josep a les 12:00 hores. Els correfocs il·luminaran per última vegada els barris fallers a les 19:00 hores i la culminació de les festes arrancarà amb la Cremà dels monuments infantils, a partir de les 20 hores, i la de les dels monuments grans a partir de les 22:30 hores.

L'edil de Cultura Festiva, Juan Espinosa, ha destacat l'esperit vibrant de la localitat i la il·lusió per a unes Falles 2024 plenes de color, alegria i unió.

A més dels actes tradicionals com les albaes, l'Ofrena a la Mare de Déu del Carme i la missa de Sant Josep, la programació inclou una gran varietat d'activitats per a tots els públics, com ara discomòbils, espectacles infantils, concursos i exposicions.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal