La Generalitat introdueix el concurs per a alguns llocs sanitaris i agrupa zones mitjançant Hospitals de Referència La Generalitat introdueix el concurs per a alguns llocs sanitaris i agrupa zones mitjançant Hospitals de Referència
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat introdueix el concurs per a alguns llocs sanitaris i agrupa zones mitjançant Hospitals de Referència

Decret Llei per 'Garantir l'Assistència Sanitària Integral' al Sistema Valencià de Salut

El Consell ha aprovat un decret llei el 21/02/2024 per abordar la manca de professionals en àrees sanitàries clau, com Vinaròs, Requena, Elda, Oriola i Torrevella així com en les zones bàsiques de salut d'Ademus, Xelva i Titaguas..

En matèria d'ocupació pública, la Conselleria de Sanitat podrà utilitzar el concurs com a sistema excepcional de selecció per a les places de difícil cobertura, amb mesures incentivadores per a la seua provisió i garanties de permanència.

Destacant la creació de les Agrupacions Sanitàries Interdepartamentals (ASI), es busca garantir l'accés equitatiu als serveis de salut i promoure la disponibilitat de professionals en àmbits de difícil cobertura.

El concurs per a àrees de  Vinaròs, Requena, Elda, Oriola i Torrevella així com en les zones bàsiques de salut d'Ademus, Xelva i Titaguas.

En matèria d'ocupació pública, el decret llei autoritza la Conselleria de Sanitat a utilitzar el concurs com a sistema excepcional de selecció per a les places de difícil cobertura. Aquesta mesura facilitarà la incorporació immediata, estable i permanent de personal en aquestes places, amb garanties d'estabilitat i permanència amb un mínim de 3 anys

Per fer "més atractiva la participació" en aquests processos, s'estableixen incentius, com una millor puntuació pels serveis prestats en aquestes places, i es promou la progressió professional. Les mesures inclouen la reducció del temps necessari per a avançar de grau per als professionals que ocupen places de difícil cobertura i la possibilitat de prolongar el servei actiu més enllà de l'edat legal de jubilació.

Les vuit ASI i els seus hospitals de referència:

  • CASTELLÓ: integra els departaments de salut de Castelló, Vinaròs i La Plana. El seu hospital de referència serà l'Hospital General Universitari de Castelló. 
  • VALÈNCIA-NORD: integra els departaments de salut de València-Clínic-La Malva-rosa, Sagunt i Gandia. El seu hospital de referència serà l'Hospital Clínic Universitari de València.
  • VALÈNCIA-OEST: integra els departaments de salut de València-Hospital General, Requena i Manises. El seu hospital de referència serà l'Hospital General Universitari de València.
  • VALÈNCIA-OUEST: integra els departaments de salut de València-Doctor Peset, La Ribera i Xàtiva-Ontinyent. El seu hospital de referència serà l'Hospital Universitari Doctor Peset de València.
  • VALÈNCIA-SUD: integra els departaments de salut de València-La Fe i València-Arnau de Vilanova-Llíria. El seu hospital de referència serà l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València. 
  • ALACANT-NORD: integra els departaments de salut d'Alacant-Sant Joan d'Alacant, Marina Baixa i Dénia. El seu hospital de referència serà l'Hospital Universitari Sant Joan d'Alacant. 
  • ALACANT-CENTRE: integra els departaments de salut d'Alacant-Hospital General, Elda i Alcoi. El seu hospital de referència serà l'Hospital General Universitari d'Alacant Doctor Balmis.
  • ALACANT-SUD: integra els departaments de salut d'Elx-Hospital General, Elx-Crevillent, Torrevella i Oriola. El seu hospital de referència serà l'Hospital General Universitari d'Elx.

En resum, este decret llei aborda els reptes de l'atenció sanitària valenciana, amb un enfocament en àrees amb escassetat de professionals i mesures per "assegurar la qualitat dels serveis de salut amb equitat".

    



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal