La Diputació de València porta a Benaguasil les Jornades Comarcals ‘Energia i Canvi Climàtic’: el dimecres 21 de febrer La Diputació de València porta a Benaguasil les Jornades Comarcals ‘Energia i Canvi Climàtic’: el dimecres 21 de febrer
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació de València porta a Benaguasil les Jornades Comarcals ‘Energia i Canvi Climàtic’: el dimecres 21 de febrer

La trobada, la qual se celebrarà el dimecres 21, s'emmarca en la IV edició de les Jornades Comarcals ‘Energia i Canvi Climàtic’ impulsada per l'àrea de Medi Ambient que dirigix Avelino Mascarell

El proper dimecres 21 de febrer, la Diputació de València, en col·laboració amb Aselec, celebrarà a Benaguasil la quarta edició de les Jornades Comarcals ‘Energia i Canvi Climàtic’. Aquestes sessions, que ja han congregat a prop d'un centenar de persones en les seves dues sessions anteriors, pretenen apropar als tècnics municipals i responsables públics les últimes tecnologies en energia sostenible, així com novetats legislatives, conclusions científiques i tendències globals en aquest àmbit.

El diputat de Medi Ambient, Avelino Mascarell, destaca "la gran acollida d'aquestes jornades, que ofereixen una formació pràctica i útil per als ajuntaments en la transició cap a un model energètic més sostenible".

Ponències d'interès per a la gestió municipal

La jornada de Benaguasil abordarà temes d'especial interés per a la gestió energètica dels municipis. Entre ells, destaca el potencial d'estalvi energètic i econòmic de la geotèrmia i l'aerotèrmia per a edificis públics i residencials, que serà exposat per Borja Badenes, doctor en Enginyeria Mediambiental i investigador de la Universitat Politècnica de València.

Alejandro Belinchón, de l'Institut Tecnològic de l'Energia (ITE), presentarà el microturbinat en xarxes d'abastament d'aigua potable com a font de generació renovable d'energia elèctrica, un tema crucial en el context de les Comunitats Energètiques Locals.

Finalment, Luis Castell, Director I+D+I d'Electrotecnia Monrabal, exposarà un servei que permet als ajuntaments realitzar inversions en millora energètica i estalvi econòmic en els serveis públics, amb la possibilitat de rendibilitzar aquests estalvis a través dels Certificats d'Estalvi Energètic (CAEs).

Properes sessions i taula rodona final

Després de Benaguasil, les Jornades Comarcals ‘Energia i Canvi Climàtic’ se celebraran a Foios el 28 de febrer. La clausura tindrà lloc al MuVIM de València el 6 de març, amb una taula rodona sobre competència municipal i plantes fotovoltaiques.

Aquestes jornades s'emmarquen en el compromís de la Diputació de València amb la lluita contra el canvi climàtic i la promoció d'un model energètic més sostenible i just per a tots els municipis de la província.

    

Les mateixes jornades en Montixelvo

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal