Incendi a Campanar: La ministra Morant planteja un futur amb solucions científiques Incendi a Campanar: La ministra Morant planteja un futur amb solucions científiques
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Incendi a Campanar: La ministra Morant planteja un futur amb solucions científiques

El barri valencià de Campanar ha viscut una tragèdia amb l'incendi que ha afectat dos edificis, deixant un tràgic saldo de deu persones mortes. La ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, s'ha pronunciat sobre aquesta catàstrofe, destacant la importància de l'estudi científic per comprendre els fets i evitar futures situacions similars.

Morant ha assenyalat que la ciència ha de jugar un paper fonamental en l'anàlisi dels materials implicats en l'incendi, especialment la façana que, segons els experts, va contribuir a la ràpida propagació del foc. En una roda de premsa davant l'Ajuntament de València, la ministra ha expressat la necessitat de trobar solucions basades en la ciència per prevenir aquest tipus d'incident.

La investigació dels bombers, la policia i els experts és el primer pas per comprendre les causes de l'incendi, però Morant destaca que la ciència haurà de proposar solucions tangibles. La ministra ha afirmat: "En definitiva, primer la investigació. Però després, hem de fabricar solucions des de la ciència perquè això no torne a passar".

La proposta de Morant inclou la possibilitat d'un "catàleg nou" que contribuirà als codis d'edificació i revisió, amb l'objectiu de millorar les normatives de construcció i assegurar-se que els edificis compleixen amb els estàndards de seguretat. En aquest sentit, la ministra ha informat que el Ministeri d'Habitatge ja ha sol·licitat un estudi al CSIC per analitzar els esdeveniments a Campanar.

La preocupació de Morant també es manifesta en les seues paraules sobre les persones afectades. Després de parlar amb els residents i representants de la comunitat, destaca que les necessitats són immenses, ja que moltes persones han perdut no només les seues llars sinó també éssers estimats.

La ministra destaca les accions dels governs locals per atendre les necessitats immediates, com allotjar als afectats en hotels i proporcionar ajudes residencials. També destaca els esforços coordinats de les administracions per recopilar i gestionar totes les necessitats dels afectats.

Morant conclou dient que les incògnites persisteixen i que els veïns plantejaran moltes preguntes en les pròximes setmanes. La seua promesa és d'estar al costat dels afectats, oferint suport i coordinant els esforços per resoldre totes les qüestions emergents.

  


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal