Important rebuig al by-pass de Paterna: Ajuntaments i veïns en contra del projecte Important rebuig al by-pass de Paterna: Ajuntaments i veïns en contra del projecte
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Important rebuig al by-pass de Paterna: Ajuntaments i veïns en contra del projecte

 El projecte del by-pass de València, que pretén ampliar l'autovia A-7 a 12 carrils al seu pas per Paterna, ha generat un front comú de rebuig entre els grups polítics municipals, les associacions de veïns i els ecologistes.

El Partit Popular de Paterna ha presentat un informe al Ministeri de Transport amb al·legacions al projecte, considerant-lo "perjudicial" per als veïns, el medi ambient i el polígon industrial Font del Gerro. La portaveu popular, Sara Palma, ha exigit alternatives ferroviàries per al transport de mercaderies i ha proposat mesures per a minimitzar l'impacte del projecte si s'executa, com ara un pla d'accés, fals túnel, pantalles acústiques i vegetals.

Compromís per Paterna s'ha sumat a la crítica, advertint sobre l'augment de tràfic, emissions i col·lapse viari que generaria el by-pass. El regidor Carles Martí ha denunciat que la justificació del govern "no és més que una artimaña" per a augmentar la contaminació i anar en contra de les directrius europees contra el canvi climàtic.

A més, la plataforma No+Bypass, que agrupa veïns, ecologistes i sindicats, ha liderat les protestes al carrer contra el projecte. Els Ajuntaments de Paterna, Manises i Godella, tots afectats per l'ampliació, han aprovat mocions que demanen al Govern central la paralització del projecte.

En el cas de Paterna, la moció va ser recolzada per PP, PSOE, Compromís i Ciutadans, qui van instar el Ministeri a paralitzar l'obra a causa dels "impactes gravíssims" que tindria al seu terme municipal. Entre les preocupacions destaquen l'afectació al Parc Natural del Túria, la possible desaparició d'empreses a Font del Gerro, l'augment de la contaminació i el soroll, i la proximitat de l'autovia a quatre centres escolars.

En resum, el projecte del by-pass de València ha trobat una forta oposició social i política a Paterna. La crítica se centra en els impactes negatius del projecte en el medi ambient, la salut dels veïns i el teixit econòmic local. La plataforma No+Bypass i els Ajuntaments afectats continuaran pressionant al Govern central per a aconseguir la paralització definitiva del by-pass.

   


 

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal