Electrificació i hidrogen: claus per a la transició energètica a Europa Electrificació i hidrogen: claus per a la transició energètica a Europa
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Electrificació i hidrogen: claus per a la transició energètica a Europa

Un recent informe de l'Institut de Postdam per a la Investigació de l'Impacte Climàtic (PIK) destaca la importància de l'electrificació i l'hidrogen com a elements claus en la transició energètica europea cap a la neutralitat climàtica.

Prioritat a l'electrificació:

Segons l'estudi, l'electrificació directa s'erigeix en l'opció preferida per a la majoria dels sectors, com ara la calefacció d'edificis a baixes temperatures i el transport de persones en vehicles. La seua eficiència energètica i disponibilitat creixent la situen com una elecció optimitzada per descarbonitzar sectors clau.

Hidrogen en sectors específics:

L'ús d'hidrogen i combustibles sintètics, derivats de l'electricitat, es presenta com essencial en sectors on l'electrificació directa és complexa o impossible, com ara l'aviació, el transport marítim, la indústria química i l'emmagatzematge d'electricitat.

Complementarietat i competència:

En línia general, l'electrificació i l'hidrogen es presenten com tecnologies complementàries, tot i la seua competència pel 15% de la demanda final d'energia. La selecció de la tecnologia més adient depèn de les particularitats de cada sector.

Creixement de la demanda elèctrica:

Independentment de la combinació d'electrificació i hidrogen emprada, l'estudi anticipa un increment notable de la demanda d'electricitat a la UE, amb un augment estimat entre un 80% i un 160% fins a 2050. Això implica duplicar la producció energètica actual.

Recomanacions per a la política energètica:

Els experts del PIK formulen tres consells fonamentals per a aconseguir una transició energètica reeixida:

1. Prioritzar la tecnologia segons cada sector: La política energètica ha de promoure l'electrificació en sectors on siga la solució predilecta i l'hidrogen en aquells on resulta indispensable.

2. Superar obstacles a les energies renovables: La transició cap a l'electrificació i l'hidrogen requereix un increment substancial en la producció d'energies renovables. És necessari eliminar les barreres per al seu desenvolupament i implementació.

3. Incentivar la cadena d'aprovisionament d'hidrogen: Impulsar la producció, el transport i l'emmagatzematge d'hidrogen és crucial per aconseguir un ús eficient d'aquesta tecnologia.

En resum, l'electrificació i l'hidrogen representen dos pilars essencials per a la transició energètica a Europa. La seua utilització estratègica i complementària, juntament amb el foment de les energies renovables, facilitarà la descarbonització de l'economia i l'assoliment dels objectius climàtics establerts. en el comunicat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal