El Ministeri reconeix la Accessibilitat dels Portals Web Municipals de la Diputació de València El Ministeri reconeix la Accessibilitat dels Portals Web Municipals de la Diputació de València
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Ministeri reconeix la Accessibilitat dels Portals Web Municipals de la Diputació de València

Els portals d'Algemesí, Carcaixent, Cullera, Llíria, Oliva, Picassent, Sueca i Tavernes Blanques, pertanyents al programa Portals Municipals de la Diputació, se situen en les primeres places del rànquing nacional elaborat per la OAW

El Ministeri de Transformació Digital ha atorgat un especial reconeixement als portals web municipals de la Diputació de València, que destaquen en accessibilitat, segons el recent estudi de l'Observatori d'Accessibilitat Web (OAW). Aquesta destacada posició en el rànquing nacional demostra l'eficàcia dels esforços de la institució per garantir que els seus portals siguen accessibles a persones amb diversitat funcional.

En la tercera iteració de la revisió anual de l'accessibilitat dels llocs web de l'Administració Pública Espanyola, els portals d'Algemesí, Carcaixent, Cullera, Llíria, Oliva, Picassent, Sueca i Tavernes Blanques, pertanyents al programa Portals Municipals de la Diputació, han assolit un destacat lloc dins del rànquing nacional elaborat pel OAW.

El diputat de Fons Europeus, Administració Electrònica i Innovació, Juan Ramón Adsuara, destaca que per a la Diputació, l'accessibilitat dels portals web no és una opció, sinó una obligació. Afirmant que aquestes pàgines ofereixen informació rellevant per a tota la ciutadania, Adsuara subratlla que tenir alguna diversitat funcional no ha de ser un obstacle per a l'accés a aquesta informació.

Específicament, el OAW ha analitzat set portals del segment III, corresponent als municipis més poblats. Llíria ocupa el tercer lloc, seguit d'Algemesí (quart), Carcaixent (cinqué), Oliva (seté), Picassent (vuité), Sueca (nové) i Cullera (onzé).

D'altra banda, el portal de Tavernes Blanques, en el segment 'Població Mitjana', ha assolit el segon lloc en l'àmbit nacional, segons l'organisme estatal.

L'estudi del OAW analitza diversos aspectes, incloent-hi la llegibilitat i el contrast, la maquetació adaptable, les múltiples vies de navegació, l'existència d'alternatives textuals, els encapçalaments, la separació de continguts i presentació, els formularis i etiquetes, els enllaços descriptius i el nivell de compatibilitat.

Els portals municipals de la Diputació de València, que ofereixen serveis i informació orientada a ciutadans i empreses, són una peça clau per garantir la presència en línia dels ajuntaments i mancomunitats. La institució provincial, actualment amb 212 municipis i 22 mancomunitats adherides, proporciona assistència tècnica, suport i evolució de la plataforma de portals web, així com la garantia de la disponibilitat d'aquesta. A més, s'ofereix la integració amb una aplicació mòbil.

Amb 253 portals municipals desenvolupats i mantenguts actualitzats per l'àrea d'Informàtica de la Diputació de València, la institució assegura la seguretat de la informació tant dels usuaris com dels administradors.


#AccessibilitatWeb #DiputacióValència #PortalsMunicipals #TransformacióDigital

    


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal