El calfament augmenta la diversitat de bacteris actius en el sòl El calfament augmenta la diversitat de bacteris actius en el sòl
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El calfament augmenta la diversitat de bacteris actius en el sòl

Els pasturatges subàrtics experimenten un calfament geotèrmic natural a Islàndia

 Els sòls recalfats pel canvi climàtic alberguen una major diversitat de microbis actius, la qual cosa influïx en el cicle global del carboni i en possibles mecanismes de retroalimentació sobre el clima.

 És la conclusió d'un nou estudi realitzat per investigadors del Centre de Microbiologia i Ciència de Sistemes Ambientals (CeMESS) de la Universitat de Viena, publicat en Science Advances.

 Fins ara, els científics han suposat que les temperatures més altes del sòl acceleren el creixement de microbis, augmentant així l'alliberament de carboni a l'atmosfera. No obstant això, este major alliberament de carboni en realitat és causada per l'activació de bacteris prèviament inactius.

 "Els sòls són la major reserva de carboni orgànic de la Terra", afirma en un comunicat Andreas Richter, autor principal de l'estudi i professor del Centre de Microbiologia i Ciència de Sistemes Ambientals. Els microorganismes dicten silenciosament el cicle global del carboni, descomponent esta matèria orgànica i alliberant diòxid de carboni. A mesura que augmenten les temperatures (un escenari garantit sota el canvi climàtic), es creu que les comunitats microbianes emeten més diòxid de carboni, accelerant encara més el canvi climàtic en un procés conegut com a retroalimentació carboni-clima del sòl.

 "Durant dècades, els científics han assumit que esta resposta està impulsada per majors taxes de creixement de tàxons microbians individuals en un clima més càlid", explica Richter.

 En este estudi, els investigadors van visitar una prada subàrtica a Islàndia que ha patit més de mig segle de calfament geotèrmic, la qual cosa ha provocat temperatures elevades del sòl en comparació amb les àrees circumdants. Mitjançant la recol·lecció de nuclis de sòl i l'ús de tècniques de sondeig d'isòtops d'avantguarda, l'equip va identificar tàxons de bacteris actius, comparant les seues taxes de creixement tant a temperatura ambient com a temperatures elevades, sent esta última 6 °C més alta.

 "Vam veure que més de 50 anys de calfament constant del sòl van augmentar el creixement microbià a nivell comunitari", diu Dennis Metze, estudiant de doctorat i autor principal de l'estudi. "Però sorprenentment, les taxes de creixement de microbis en sòls més càlids eren indistingibles de les de temperatures normals". La diferència fonamental residia en la diversitat bacteriana: els sòls més càlids albergaven una gamma més variada de tàxons microbians actius.

 "Comprendre les complexitats de la reacció del microbioma del sòl al canvi climàtic ha sigut un desafiament considerable, convertint-lo sovint en una 'caixa negra' en el modelatge climàtic", afig Christina Kaiser, professora associada del Centre.

 Esta nova troballa transcendix l'enfocament tradicional en el creixement agregat comunitari, establint les bases per a prediccions més precises del comportament microbià i els seus consegüents efectes sobre el cicle del carboni en l'escenari climàtic en evolució. Els coneixements adquirits en este estudi il·luminen les diverses respostes microbianes al calfament i són vitals per a pronosticar l'impacte del microbioma del sòl en la dinàmica futura del carboni.

Font (EP)

Els pasturatges subàrtics experimenten un calfament geotèrmic natural a Islàndia - CHRISTINA KAISER



.
desde
Creative Commons
Crónica CT
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal