Desastrós incendi a València a l'entorn de Maestro Rodrigo i Luis Buñuel de Campanar Desastrós incendi a València a l'entorn de Maestro Rodrigo i Luis Buñuel de Campanar
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Desastrós incendi a València a l'entorn de Maestro Rodrigo i Luis Buñuel de Campanar

 Tràgic Incendi a València: Desastre Històric a Maestro Rodrigo

Actualització a les 23 hores:

Última hora de l'incendi a València: Es confirmen 4 morts i 20 desapareguts que els bombers no esperen trobar amb vida

___________

Per tant ja no són sols  els 13 ferits, 7 veïns i altres 6 bombers amb ferides  tots traslladats a hospitals de la ciutat.

S'han viscut escenes dantesques que, desafortunadament,  han derivat en danys personals més greus. Si bé els danys materials són enormes i la situació de cadascun dels habitants es fa ara impossible de tornar a l'edifici que ha quedat totalment cremat en el seu interior

Les flames han consumit un edifici a l'avinguda del Maestro Rodrigo en València, desencadenant una situació d'emergència que ha deixat a la ciutat commocionada. L'incident, que va tenir lloc cap a les 17:30 de huí dijous 22,  va originar-se en un pis i es va propagar veloçment pels apartaments, alimentat pel vent. L'estructura de 138 habitatges es va convertir en un infern, amb molts veïns quedant atrapats a l'interior.

El fort vent de ponent ha facilitat que des d'un edifici es propagara (per l'exterior) a un altre. En menys de 15 minuts s'han vist flames en quasi tots els pisos. Afortunadament els bombers han donat un exemple de treball, malgrat la velocitat amb la qual han cremat els materials de l'edifici. Alguna cosa que encara no ha aconseguit conclusions i que precisarà un estudi detallat.

Els bombers, tot i les dificultats causades pel vent i la calor, estan lluitant per controlar les flames, amb dos d'ells resultants ferits en el procés. L'impacte d'aquest incendi és sense precedents a la història de València.

Diversos testimonis han narrat escenes d'angoixa, amb veïns atrapats als balcons i l'àrea envoltada per una intensa tensió. L'administradora del bloc, una veïna va expressar sorpresa i consternació pel ràpid desenvolupament de l'incident, amb el foc saltant fins a la Torre 2 del complex residencial.

La policia s'ha vist obligada a gestionar la situació amb tensió, amb veïns evacuats plens de ràbia i impotència. Les crides d'auxili dins del bloc han contribuït a una atmosfera carregada d'angoixa fins a les 18:30.

Amb la ciutat en xoc, les autoritats han establert dos hospitals de campanya per atendre als evacuats a Pío Baroja i a prop del lloc de l'incident. El Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) ha mobilitzat diversos recursos sanitaris per fer front a la emergència.

Diversos bombers han resultat ferits, amb casos d'intoxicació i lesions. La resposta dels serveis mèdics s'ha intensificat, amb set unitats del Servei d'Atenció Mèdica d'Urgència (SAMU), a més d'altres mitjans, coordinats pel conseller de Sanitat, Marciano Gómez.

De l'edifici continuen caient trossos i desprenent-se parts de la façana. Segons el col.legi d'enginyers de València,  l'edifici estava recobert de poliuretà

La Unidad Militar de Emergencias (UME) s'ha desplaçat des de Madrid, en resposta a la trucada del President del Govern Pedro Sánchez al President Mazón i a l'alcaldessa Maria José Catalá. La presència de diversos hospitals de campanya als voltants intenta alleujar la situació creada per la rapidesa amb què les flames van consumir l'edifici, un modern bloc de 2009, deixant molts veïns amb la seua vida capgirada.


Foto video, de un moment de l'incendi

  



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal