Camp de Túria s'uneix a València en el dolor: Un clam de solidaritat davant la tragèdia Camp de Túria s'uneix a València en el dolor: Un clam de solidaritat davant la tragèdia
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Camp de Túria s'uneix a València en el dolor: Un clam de solidaritat davant la tragèdia

Un núvol de tristesa s'ha estès per tota la comarca del Camp de Túria després del tràgic incendi que va assotar el barri de Campanar a València. Davant d'aquesta desgràcia, els municipis de la zona han demostrat una resposta exemplar, unint-se al dolor de la ciutat i oferint el seu suport incondicional a les víctimes i als seus familiars.

L'onada de solidaritat ha estat aclaparadora. Des de Llíria fins a Bétera, passant per l'Eliana, Paterna, Vilamarxant i Sant Antoni de Benaixeve, tots els ajuntaments han expressat el seu condol públic i han decretat dies de dol oficial. A més, s'han suspès actes festius i s'han convocat minuts de silenci en memòria dels difunts.

Mostres de solidaritat per part dels municipis

Són només algunes de les que hem pogut recollir, sense que siguen tots els municipis de Camp de Túria, encara que ens consta que en tots s'estan adoptant posicions similars
  • Llíria: Ha ajornat tots els actes municipals previstos i ha decretat tres dies de dol oficial. A més, ha convocat un minut de silenci.
  • Paterna: Ha suspès la Crida i altres actes programats per a les Falles, onejant les banderes a mitja asta. L'alcalde ha transmès el seu condol a València i ha ofert tot el suport de Paterna.
  • L'Eliana: Ha fet una crida a la solidaritat i ha ajornat els seus actes festius, convocant un minut de silenci. L'Ajuntament ha mostrat el seu suport a les famílies afectades i ha agraït la tasca dels professionals que van treballar en la tragèdia.
  • Loriguilla: Ha decretat tres dies de dol oficial i ha suspès els actes oficials. A més, s'ha coordinat amb la Falla local per a ajornar les celebracions falleres.
  • Vilamarxant: Ha ajornat la Crida i la Nit de Germanor com a mostra de respecte i condol. Els actes es realitzaran en futures dates.
  • Sant Antoni de Benaixeve: Ha convocat un minut de silenci com a gest de condol i suport a les famílies afectades.   Actualizació: i ha convocat 3 díes de dol i suspés la Crida i els actes d'eixos díes.
  • Bétera: Ha mostrat el seu suport amb un minut de silenci, destacant la solidaritat del poble beterense.
  • Benaguasil: Se suma al dol oficial decretat per la Generalitat Valenciana en senyal de respecte, condol i dol per les víctimes del greu incendi ocorregut ahir a València. També ajornen la Crida
  • Riba-roja de Túria: L'Ajuntament de Riba-roja i els veïns i veïnes del municipi ens sumem al dol oficial decretat per la Generalitat Valenciana per als dies 23, 24 i 25 de febrer de 2024.  Se suspén la Crida i tots els actes ludico-festius programats per a este cap de setmana excepte les "Trobades de Dansa"
       Més actualizacions:
  • Serra: ha fet un minut de silenci i declarat tres dies de dol. 
  • Olocau: Olocau ha fet una declaració de solidaritat i declarat tres dies de dol i ha suspés els actes que tenia previstos durant eixos dies (del 23 al 25)

Unió i solidaritat davant l'adversitat

Aquests exemples són només una petita mostra de la gran onada de solidaritat que ha recorregut el Camp de Túria. La tragèdia ha colpejat durament València, però la resposta dels seus pobles veïns ha demostrat la força de la unió i la compassió en moments difícils. La comarca s'ha unit a la ciutat en el dolor, demostrant que la distància física no significa res quan es tracta de compartir el sentiment de pèrdua i oferir suport als més necessitats.

En aquests moments tan durs, la solidaritat és la llum que guia el camí cap a la recuperació. El Camp de Túria ha demostrat, una vegada més, que la força de la comunitat és invencible davant l'adversitat.

Ajudes Inmediates

La Generalitat i l'Ajuntament de València han parlat de posar a disposició subvenciones o ajudes de fins a 10.000 euros per persones o famílies afectades.

Per la seua part el govern central ha determinat una visita del President Pedro Sánchez per a conéixer personalment la situació i planteja acordar en el Consell de Ministres ajudes especials per a la situació

Quant a la situació de l'edifici, està pendent l'avaluació dels tècnics ja que els bombers i forces especials a penes han començat a poder entrar en ell

Totes les persones afectades per l'incendi declarat ahir en el barri de Campanar, a València, que han sol·licitat allotjament ja estan reubicades en hotels de la ciutat, segons l'Ajuntament, mentre se succeeixen les mostres de solidaritat per part dels veïns de la zona. Una part de les persones afectades es troben en Tabacalera, instal·lació municipal i distribuides per Hotels.


    

L'edifici este matí (EFE)

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal