Correus acaba de posar en circulació un segell, inclòs dins de la sèrie Personatges, dedicat al cantant valencià Nino Bravo, després de complir-se recentment el 50 aniversari de la seua defunció, segons ha informat l'entitat en un comunicat.
El segell té tarifa A, que és la corresponent al franqueig d'una carta normalitzada nacional de fins a 20 grams i recull una fotografia del cantant juntament amb la seua signatura, la imatge d'un disc i la llegenda Nino Bravo (1944-1973).
Amb este segell, Correus vol difondre l'essència del llegat del llegat del llegendari cantant espanyol, commemorant els 50 anys de l'accident fatídic que va posar fi a la seua vida. El motiu principal del segell és una foto de l'artista, un disc i la signatura distintiva de Nino Bravo.
Luis Manuel Ferri Llopis, nom real de l'artista, ja cantava amb 15 anys el tema 'Libero' de Domenico Modugno, provocant l'asombro i la satisfacció dels qui es trobaven amb ell. En 1961 va formar el conjunt musical Los Hispánicos juntament amb els seus amics Salvador Aranda i Félix Sánchez, amb qui va participar en el concurs radiofònic Fiesta, arribant a la final i quedant en segona posició.
Més tard, es va unir al grup Los Superson amb els quals va obtenir un gran èxit. Després del servei militar, Miguel Siurán, locutor de l'emissora valenciana Radio Popular i director de la revista Mundo Musical, va apostar per ell com a artista i va ser qui el va batejar com a Nino Bravo. La presentació oficial va ser el març de 1969 en el Teatre Principal de València, on va conquerir al públic des de la primera cançó.
A principis de 1970 va participar en el II Festival de la Cançó Espanyola per a seleccionar al representant espanyol a Eurovisió. Encara que el seu tema 'Esa serà mi casa' va obtenir el gran aplaudiment del públic, va ser Julio Iglesias qui va guanyar. El gran èxit li va arribar amb 'Te quiero, te quiero', amb el qual va llançar el seu primer LP. Després vindrien altres temes que el van confirmar com el gran cantant que va ser, com 'Un beso y una flor' o 'Libre'.
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Cap comentari :