L'Ajuntament de Llíria iniciarà en els pròxims dies els actes centrals commemoratius de l'Any Pasqual Enguídanos Usach, que està celebrant enguany amb motiu del centenari del naixement de l'il·lustre escriptor de la localitat, pioner de les novel·les de ciència-ficció a Espanya.
Les activitats organitzades per la Xarxa Municipal de Biblioteques tindran el seu punt de partida la pròxim setmana amb l'exposició "El univers de George H. White, visto por Juan Miguel Aguilera", que es podrà visitar de l'11 al 15 de desembre a la Biblioteca l'Almodí.
El dimarts, 12 de desembre, s'entregaran els premis de la IX edició del certamen literari "Pascual Enguídanos-George H. White". I l'endemà es descobrirà una placa commemorativa a la casa natal de l'escriptor situada al carrer Major.
Igualment, la Biblioteca l'Almodí acollirà el 15 de desembre, a les 18.00 hores, la presentació del llibre "100 años de Pascual Enguídanos", on a més es farà una taula redona sobre la vida i obra de l'escriptor amb la participació de Francesc Rozalén, Juan Miguel Aguilera, Alfons Cervera i Pablo Herranz.
Ja per al 2024, està prevista la inauguració del nou carrer i el parc dedicat a Pascual Enguídanos, en la zona d'Alpelic. A més, durant el mes de febrer, es farà una campanya per a escolars amb la finalitat de difondre l'obra de l'escriptor entre els més joves.
La regidora de la Xarxa Municipal de Biblioteques, Reme Tordera, ha declarat que amb este programa d'actes "volem tancar este merescut reconeixement a la figura d'un il·lustre edetano que ens va llegar una gran obra literària que ha rebut l'admiració de moltes persones".
Pascual Enguídanos (1923-2006) està considerat actualment com un dels millors escriptors de literatura popular del segle XX. Va escriure més 360 novel·les, moltes d'elles sota el pseudònim de George H. White i Van S. Smith. La seua obra més famosa, "La Saga de los Aznar", està reconeguda com la millor sèrie de ciència-ficció escrita a Espanya. A més, va rebre nombrosos reconeixements nacionals i internacionals per la seua trajectòria literària.
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Cap comentari :