Les CCAA rebran el 2024 un 15% més del sistema de finançament i el seu objectiu de dèficit serà del 0,1% Les CCAA rebran el 2024 un 15% més del sistema de finançament i el seu objectiu de dèficit serà del 0,1%
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les CCAA rebran el 2024 un 15% més del sistema de finançament i el seu objectiu de dèficit serà del 0,1%

   Els recursos del sistema de finançament inclouen 134.658 milions de les entrega a compte i 20.746 milions de la liquidació del 2022

  

   El Ministeri d'Hisenda ha fixat l'objectiu de dèficit de les comunitats autònomes el 2024 al 0,1 per cent del PIB i les regions rebran el pròxim any els majors recursos del sistema de finançament de la seua història amb 154.467 milions d'euros, un 14,9% més respecte al 2023.

   Així ho ha comunicat aquest dilluns la vicepresidenta quarta i ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, en la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF).

   Eixe objectiu de dèficit del 0,1% suposa una desena més respecte al fixat en el Programa d'Estabilitat d'abril remès a la Comissió Europa, però és el mateix percentatge que el recollit en el pla pressupostari del 2024, enviat a Brussel·les a l'octubre.

   Amb tot, eixa desena de més marge per a les comunitats autònomes serà assumida per l'Administració Central el pròxim any, un exercici marcat per la reactivació de les regles fiscals europees, suspeses des del 2020 per la pandèmia i posteriorment per l'impacte de la guerra d'Ucraïna.

   Respecte als objectius de deute, les comunitats hauran de situar-se en el 21,7% del PIB el 2024, al 21% al 2025 i 20,3% el 2024.

   A més, el Ministeri d'Hisenda ha comunicat a les comunitats autònomes que el 2024 rebran els majors recursos del sistema de finançament de la seua història amb 154.467 milions d'euros. És un increment del 14,9% respecte al 2023, la qual cosa suposa que rebran quasi 20.000 milions d'euros més que l'any passat per a enfortir les seues polítiques públiques.

   Eixa xifra inclou els 134.658 milions de les entrega a compte, un 8,3% més que el 2023, i la liquidació del 2022, que ascendeix a 20.746 milions, segons assenyalen fonts del Ministeri d'Hisenda.

   Des del Departament que dirigeix María Jesús Montero han traslladat el compromís "absolut" del Govern amb el finançament de les comunitats a través d'un major marge de dèficit per al 2024 al que se sumen els majors recursos de la seua història per a invertir en sanitat, educació o servicis socials.

MÉS FLEXIBILITAT TAMBÉ PER A AJUNTAMENTS

   Les Entitats Locals també es beneficiaran d'aquesta actualització de les taxes de referència en la seua subsector. En el marc de la Comissió Nacional d'Administració Local (CNAL), i a proposta del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, s'ha flexibilitzat la senda perquè les corporacions i altres administracions municipals hagen d'aconseguir l'equilibri pressupostari, deixant arrere el 0,2% de superàvit previst per al 2024.

   El mateix es preveu per al 2025 i 2026, on es preveia un 0,1% i un 0,2% de superàvit respectivament, en marcar-se com a objectiu l'equilibri pressupostari en tots dos exercicis.

   Aquest increment del marge fiscal per a les entitats locals, com ocorrerà en el cas de les comunitats autònomes, serà assumit per l'Administració Central. El que implica que l'objectiu de dèficit per al 2024 en aquest àmbit passarà el 3% al 2,7%.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal