Zapatero defensa que la llei d'amnistia és 'una convocatòria a la concòrdia' i creu que el PP hauria de donar-li suport Zapatero defensa que la llei d'amnistia és 'una convocatòria a la concòrdia' i creu que el PP hauria de donar-li suport
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Zapatero defensa que la llei d'amnistia és 'una convocatòria a la concòrdia' i creu que el PP hauria de donar-li suport

 L'expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero defensa la llei d'amnistia com a via cap a la concòrdia i insta al PP a recolzar-la, en un discurs durant l'acte del PSPV-PSOE a València. A més, anima la militància socialista a votar 'sí' en la consulta sobre el pacte de govern.

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig (a l'esquerra), i l'expresident del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero (al centre), han participat en l'acte 'Vota Sí. Per un Govern Progressista i una Espanya Plural', celebrat a la seu de la UGT a València.

El expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero ha defensat que la llei d'amnistia, condició dels independentistes per donar suport a la investidura de Pedro Sánchez, és "una convocatòria a la concòrdia" i ha considerat que el PP hauria de recolzar-la, com els socialistes "han recolzat sempre temes d'Estat", alguns "molt més difícils" com la lluita contra el terrorisme d'ETA quan estaven a l'oposició. A més, ha reivindicat que el PSOE vol "compartir un futur junts" amb Catalunya perquè "creu en la democràcia" espanyola, "una de les millors del món".

En aquest sentit, ha demanat a la militància del PSOE que vote un 'sí' "com una casa" en la consulta sobre el pacte per a la conformació de Govern a Espanya, per "recolzar" així "el mandat dels electors", els quals, ha subratllat, "sabien que per a formar un govern havíem de formar acords".

"La democràcia és generositat, és retrobament, és saber perdonar i tornar a parlar", ha defensat durant la seua intervenció en l'acte 'Vota Sí. Per un Govern Progressista i una Espanya Plural', organitzat pel PSPV-PSOE aquest divendres a València, en el qual ha intervingut al costat del secretari general del PSPV, Ximo Puig, i la ministra de Ciència i Innovació en funcions, Diana Morant, entre d'altres.

En aquesta línia, l'expresident socialista ha afirmat que els 178 diputats necessaris per a traure endavant la investidura i la llei d'amnistia "no estan triats pel maligne", sinó per "els ciutadans d'aquest país" i els qui "representen la sobirania en les Corts Generals".

Rodríguez Zapatero ha fet broma, en aquest sentit, sobre les advertències de la dreta del "fi d'Espanya i de la Constitució", després d'assegurar que senyalen "el fi del món". No obstant això, ha recalcat que "l'únic que finalitza és l'expectativa de la dreta de governar, perquè no governarà aquesta legislatura", per la qual cosa ha instat el PP a "acceptar la seua derrota".

"No els agrada que hi haja un govern socialista. Abans era el sanchisme, ara és l'amnistia i, si no, seria el de la seua tia. Però el que no accepten és que hi haja un president socialista", ha proclamat. "Per això hem de votar i recolzar el sí", ha continuat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal