Zapatero defensa l'acord PSOE-Junts com un gran pacte d'Estat on hauria d'estar el PP Zapatero defensa l'acord PSOE-Junts com un gran pacte d'Estat on hauria d'estar el PP
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Zapatero defensa l'acord PSOE-Junts com un gran pacte d'Estat on hauria d'estar el PP


 En una entrevista exclusiva amb 'La Vanguardia', l'expresident del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha afirmat que l'acord entre el PSOE i Junts per a la investidura de Pedro Sánchez és un pas crucial cap a la estabilització de Catalunya. 

L'expresident del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha destacat la importància de l'acord entre el PSOE i Junts per a la investidura del president en funcions, Pedro Sánchez. Segons les seues paraules recollides en una entrevista amb 'La Vanguardia', l'acord és "un gran pacte d'Estat en el qual hauria d'estar el PP".

Zapatero ha subratllat la necessitat d'implicar els partits nacionalistes en la governabilitat, considerant-ho crucial per afrontar les confrontacions territorials. A més, ha afirmat que aquest acord representa "un nou començament" i marca el inici de la reconstrucció.

En relació amb la futura llei d'amnistia prevista en l'acord amb ERC i Junts, Zapatero destaca la seua importància en la normalització del diàleg polític, malgrat la controvèrsia que pot generar. En aquest sentit, espera que el debat d'aquesta legislatura contribuïsca a la "racionabilització".

Pel que fa al paper del PP, Zapatero preveu que, malgrat la manca d'ajuda immediata, a mig termini començaran a "coquetejar amb Junts" per raons ideològiques. A més, subratlla la importància de mantenir a la societat en la línia del reconeixement de la diversitat nacional com a base de la unitat en la democràcia espanyola.

Finalment, en resposta a la possibilitat d'una declaració unilateral d'independència, Zapatero no la contempla i insta a posar iniciatives sobre la taula. Sobre la participació d'un mediador en el diàleg entre Catalunya i l'Estat, destaca la seua experiència i considera que, tot i que no prenen decisions, poden ajudar com a confessor de les dues parts i fins i tot proposar idees.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal