VOX esmena al PP en les Corts sobre la proposta de condonació del deute VOX esmena al PP en les Corts sobre la proposta de condonació del deute
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

VOX esmena al PP en les Corts sobre la proposta de condonació del deute

Vox ha presentat una esmena a una proposta parlamentària del PP, el seu soci de govern en el Consell, per a retirar el punt que feia referència a la condonació del deute. Els 'populars' no han acceptat aquesta esmena en la comissió d'Hisenda de Les Corts, amb el que la iniciativa s'ha pres en consideració amb el suport dels grups de l'oposició (PSPV i Compromís) i l'abstenció de Vox.

En concret, la proposició no de llei (PNL) presentada pel PP insta el Consell a exigir al Govern a respondre immediatament a les al·legacions presentades al 'esquelet' del nou sistema de finançament que va presentar la ministra Mª Jesús Montero en 2021, així com a transferir un fons d'anivellament d'almenys 1.336 milions d'euros.

En eltercer punt de la proposta, amb el qual discrepa Vox, els 'populars' demanen que el nou model de finançament aborde el deute històric de la Comunitat i que s'articulen mecanismes de devolució de les quantitats assumides per ella.


Vox va registrar aquest passat dilluns a la vesprada una esmena per a retirar aquest últim punt, encara que el seu portaveu adjunt en Les Corts José Mª Llanos ha descartat explicar-la en la roda de premsa després de la junta de síndics i s'ha remés a les seues últimes declaracions en contra de la condonació del deute autonòmic.


En qualsevol cas, Plans ha remarcat que PP i Vox són partits diferents i ha recordat que en un dels últims plens ja van votar de manera separada respecte a la renovació del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere.


"NO SOM EL MATEIX"


"Si en quatre anys hi ha més diferències no se sorprenguen: no som el mateix. Tenim un acord de mínims, un acord de cavallers, o de senyores, en el qual hi ha uns punts en els quals ens hem posat d'acord per a tirar avant la Comunitat Valenciana. I habráotros en els quals no estiguem d'acord", ha argumentat.


És més, el portaveu adjunt de Vox ha sostingut que la condonació del deute podria amagar una pujada d'impostos i ha descartat que siga "la qüestió més rellevant ni la que més li importa als ciutadans" quan, ha dit, "el que tenim és un vertader colp d'estat i un govern ja no il·legítim sinó fins i tot il·legal".


Per part seua, el síndic del PP, Miguel Barrachina, ha assegurat que no és "una tragèdia" que els socis discrepen en la condonació del deute i ha insistit que hi ha "un únic govern amb dos partits que representen sensibilitats diferents".


A més, ha garantit que no hi haurà discrepància que "frene" l'acció del Consell a diferència, segons ell, del que passava amb l'anterior govern del Botànic.


"El que reivindiquem és que es modifique el perniciós sistema de finançament socialista, que les inversions siguen valorades tècnicament i no per capritx polític i que, si hi ha condonació per a qualsevol comunitat, la Comunitat Valenciana siga laprimera a l'ésser la primera endeutada per càpita, part de l'herència del diputat absent Ximo Puig", ha exposat al·ludint al 'expresident' de la Generalitat i líder del PSPV.


Preguntat per si el PP també discreparà sobre la iniciativa presentada per Vox contra la immigració il·legal, Barrachina ha explicat que no ha llegit aquesta proposta i que el seu grup decidirà quan estiga en l'ordre del dia, a més de subratllar que per als 'populars' "una persona immigrant primer és persona i després migrant".


L'OPOSICIÓ DEMANA A PP I VOX QUE S'ACLARISQUEN


Des de l'oposició, la síndica del PSPV, Rebeca Torró, ha defensat la condonació del deute perquè "dona oxigen a les comunitats autònomes", mentre ha assenyalat que no entén que PP i Vox compartisquen govern quan els de Santiago Abascal no estan d'acord amb l'autogovern.


També ha denunciat que Vox present "iniciatives amb un missatge obertament racista i xenòfob" i "algunes que fins i tot imputen delictes al PSPV com un colp d'estat". "I el PP l'està permetent absolutament tot", ha asseverat.


Joan Baldoví, síndic de Compromís, ha urgit al Consell a aclarir la seua posició respecte a la condonació del deute perquè "al final no sabem on van". S'ha preguntat així si el PPCV comparteix la postura de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, o la de Vox.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal