Una delegació europea del projecte AR.C.H.ETHICS visita Bétera per a valorar el projecte del refugi antiaeri del carrer Juan Bautista Martinez Una delegació europea del projecte AR.C.H.ETHICS visita Bétera per a valorar el projecte del refugi antiaeri del carrer Juan Bautista Martinez
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Una delegació europea del projecte AR.C.H.ETHICS visita Bétera per a valorar el projecte del refugi antiaeri del carrer Juan Bautista Martinez

• El Consistori participa com a soci en el projecte europeu AR.C.H.ETHICS amb el qual posarà en valor el seu patrimoni dissonant, en concret, el refugi antiaeri del carrer Juan Bautista Martínez.
 

L'Ajuntament de Bétera ha rebut una trascendental visita relacionada amb el projecte europeu AR.C.H.ETHICS, en el qual pren part com a soci. Aquesta iniciativa té com a finalitat realçar la rica herència discordant del municipi, amb una mirada especial cap al refugi antiaeri del carrer Juan Bautista Martínez. 

Aquesta proposta, subvencionada per la Comissió Europea amb 83.500 euros, té com a objectiu contribuir a l'Agenda Urbana Europea i fer front als desafiaments associats a la rica herència discordant.

Durant la visita, la delegació italiana, liderada per Ileana Toscano, experta acreditada per URBACT, va tenir l'oportunitat de conèixer a fons la proposta beterana. La jornada va començar amb una acollida institucional, seguida d'una presentació detallada del projecte a la Sala de Juntes, en la qual van prendre part diverses figures clau, incloent l'experta de URBACT Sofia Burioli i l'Alcaldessa Elia Verdevío. Durant la presentació, es va ressaltar la importància de recuperar i museïtzar el refugi antiaeri, construït durant la Guerra Civil espanyola per a la defensa de la població civil.

L'objectiu principal del projecte és millorar la degradació urbana de la zona, convertint el refugi en un atractiu turístic visitable. Elia Verdevío va expressar la seua gratitud per formar part d'aquesta iniciativa, la qual no només pretén realçar la rica herència local, sinó també convertir Bétera en un destí turístic atractiu a nivell comarcal, provincial, nacional i europeu.

La jornada va incloure diverses visites guiades a diversos punts d'interès, com "Naranjas del Carmen", el Castell, les trinxeres del "Corral del Quirro", i els jaciments arqueològics de l'Horta Vella i Torre Bofilla. A més, es va promoure un intercanvi d'experiències amb el URBACT LOCAL GROUP de Bétera, format per l'àrea de Patrimoni i Turisme, agents locals, i veïns implicats en la rica herència local.

Durant l'execució del projecte, es duran a terme accions innovadores a petita escala en la línia defensiva Puig-Carasols i els refugis al voltant del Castell. Aquestes accions tenen com a objectiu atraure turistes al municipi i potenciar l'economia local a través del foment del patrimoni disonant.

Projecte AR.C.H.ETHICS

El Projecte AR.C.H.ETHICS té una duració de juny de 2023 a Juny de 2026 i pretén establir xarxes d'intercanvi i cooperació entre les ciutats sòcies com són Bétera (Espanya), Vila Nova de Cerveira (Portugal), Leipzig (Alemanya), Gdansk i Krakow (Polònia), Kzanlak (Bulgària) i Permet i Leros (Grècia), liderats pel municipi italià Cesena, on junts es treballarà per trobar solucions compartides a problemes comuns al patrimoni dissonant.

Aquesta primera visita s'emmarca dins de l'Etapa d'Activació del Projecte i amb ella es realitzarà una anàlisi inicial de la situació del Patrimoni Dissonant de Bétera per a recopilar informació sobre: antecedents de la política de Patrimoni Cultural Urbà, condicions locals i context social, potencial de participació, prioritats estratègiques, principals actius i barreres, estat de conservació, grau d'usabilitat/connexions urbanes, incloent-hi la importància històrica específica i els consegüents conflictes en la història i la memòria local.

Després de la visita, la Leader Expert definirà activitats innovadores personalitzades vinculades a les 4 dimensions de AR.CHETHICS (Arquitectura, Persones, Història i Ètica).

Aquest és una de les primeres fases d'aquest projecte que posarà en valor el refugi antiaeri del carrer Juan Bautista Martínez de Bétera.

#Bétera #HerènciaDissonant #TurismeLocal #ARCHE.THICS #URBACT

  



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal