Una concentració a l'Eliana ha demanat la 'fi de la Guerra i del Genocidi a Palestina i el respecte als DD.HH'. Una concentració a l'Eliana ha demanat la 'fi de la Guerra i del Genocidi a Palestina i el respecte als DD.HH'.
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Una concentració a l'Eliana ha demanat la 'fi de la Guerra i del Genocidi a Palestina i el respecte als DD.HH'.

 Una concentració que ha reunit un centenar de veïns i veïnes del municipi i també de la comarca ha tingut lloc aquesta nit convocada pel CEL de l'Eliana (Centre d'Estudis locals de l'Eliana).

En l'acte realitzat davant l'Ajuntament s'ha llegit un manifest en eixe sentit i s'ha demanat l'immediat cessament dels bombardejos i de la massacre que s'està cometent en la Franja de Gaza als palestins.

Després de la lectura del manifest els assistents han cridat en favor de la pau i la fi de la guerra que des dels atemptats del 7 d'octubre està colpejant indiscriminadament a les persones civils de Palestina. Així mateix, s'ha cridat "no és una guerra és un genocidi".

Ha sigut una concentració a la qual "oficialment" no ha assistit ningú del Consistori, però sí de diferents associacions i grups, tant del municipi, com de la comarca.

S'està esgotant el temps

L'advertiment és de set relators de Nacions Unides, que el 2 de novembre van emetre una declaració conjunta en la qual assenyalen: "Continuem convençuts que el poble palestí corre un greu risc de genocidi". Israel després de l'atemptat patit després de setanta-cinc anys d'ocupació en el qual van morir 1.400 persones en "territori israelià", va iniciar uns bombardejos en què han mort més de deu mil persones, incloent-hi més de 4.000 xiquets, d'acord amb el ministeri de Salut d'eixa ciutat. Així mateix, s'han destruït totes les infraestructures (hospitals, escoles i edificis complets amb persones dins). S'ha bloquejat la Franja i s'ha deixat sense aigua, sense alimentació i sense medicines. S'ha bombardejat indiscriminadament als habitants de la Franja de Gaza, mentre se'ls intenta traure dels únics territoris que els ha deixat l'ocupació de setanta-cinc anys.

Mentre això ocorre, que ha sigut qualificat pels grups de l'ONU, com un possible genocidi, la Comunitat Internacional continua mirant de perfil, fent declaracions impossibles de complir i els EUA (EE.UU.) armant més encara a l'exèrcit israelià. Es parla d'una guerra, però l'única cosa certa és que les víctimes estan sent els civils palestins.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal