Un equip format per la UPV i la UV dissenya unes pinces òptiques per atrapar i manipular microobjectes Un equip format per la UPV i la UV dissenya unes pinces òptiques per atrapar i manipular microobjectes
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un equip format per la UPV i la UV dissenya unes pinces òptiques per atrapar i manipular microobjectes


Un avenç tecnològic significatiu

Un equip conjunt de la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València ha assolit un gran avenç en el camp de la manipulació de microobjectes mitjançant l'ús de pinces òptiques. Aquestes pinces representen una innovació crucial amb aplicacions potencials en diversos àmbits.

Una eina versàtil i potent

Aquestes pinces òptiques ofereixen una flexibilitat i un rendiment superiors en comparació amb els sistemes convencionals. Amb aplicacions en camps com la computació quàntica, la fotònica i la nanotecnologia, aquest avenç tecnològic té un enorme potencial per a diverses aplicacions.

Com funcionen les pinces òptiques

El sistema de pinces òptiques permet atrapar i manipular microobjectes utilitzant un feix de llum focalitzat mitjançant un microscopi. Aquesta tecnologia ha revolucionat la manera com els científics poden manipular partícules petites en suspensió en líquids o a l'aire. Tot això es realitza sense la necessitat de tocar físicament els objectes.

Un enfocament innovador

El treball realitzat per l'equip de recerca de la UPV i la UV inclou la creació d'elements òptics difractius que ofereixen més flexibilitat i prestacions a les pinces. Aquest enfocament permet el control precís i simultani de partícules en diferents configuracions, millorant significativament la manipulació.

Una novetat rellevant

Una de les característiques noves d'aquest treball és la capacitat de generar múltiples haces de vòrtex òptic amb càrregues topològiques independents. Aquesta característica permet un moviment autònom en diferents direccions al voltant de l'eix òptic, ampliant les possibilitats de manipulació.

Aplicacions prometedores

Aquest avenç tecnològic té un enorme potencial en diverses àrees, com la computació quàntica, la fotònica, la nanotecnologia i la comprensió del funcionament de les cèl·lules humanes. A més, obre portes a la creació de noves tecnologies mèdiques i a altres aplicacions innovadores.

Aquest treball exemplifica la importància de la recerca científica col·laborativa i la seua capacitat per millorar la nostra comprensió del món i les aplicacions tecnològiques.

 #UPV #UV #pincesòptiques #nanotecnologia #investigació #avençtecnològic


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal