Tuéjar inicia la restauració integral del històric 'Portal dels Sants' Tuéjar inicia la restauració integral del històric 'Portal dels Sants'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Tuéjar inicia la restauració integral del històric 'Portal dels Sants'

l'Ajuntament de Tuéjar ha posat en marxa un projecte significatiu destinat a la restauració del Portal dels Sants, un dels seus monuments més emblemàtics i històricament rellevants. Aquesta estructura, que serveix com a entrada principal a la localitat durant l'època medieval, es convertirà en un testimoni restaurat del passat gloriós de Tuéjar.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és restituir l'aspecte original d'aquest conjunt arquitectònic. El procés inclourà diverses tasques, com la neteja integral, la consolidació del revestiment, el tractament de la biga de fusta, la restauració completa dels dos retaules ceràmics, així com la reintegració de les parts absents i l'aplicació d'un estrat de protecció per garantir la seua resistència davant les inclemències climàtiques.

Aquests importants treballs, amb un pressupost de 46.915,69 euros, ha rebut el suport financer del 80% per part de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport. Aquesta inversió ressalta la importància de preservar i protegir els elements arquitectònics que formen part del ric patrimoni de la comunitat.

El Portal dels Sants, ubicat al nucli històric amb un caràcter marcadament medieval, servia com a entrada principal per la banda del sud. Inicialment format per un arc de mig punt, va experimentar canvis significatius al segle XVIII. En aquest període, quan va perdre la seua funció defensiva, es va afegir un niu central decorat amb dos retaules ceràmics que mostren les imatges de Sant Roc (a l'exterior) i Sant Josep (a l'interior).

Des de l'Ajuntament de Tuéjar, subratllen la importància d'aquest element històric, catalogat amb un nivell de protecció integral. Amb aquesta restauració, busquen contribuir a la valorització del patrimoni local, posant-lo al servei tant dels residents com dels visitants. 

  


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal