Titaigües: 'La Casa de las Luces' en la seua oferta de novembre ofereix de nou 'Els Gantxeros del Túria' Titaigües: 'La Casa de las Luces' en la seua oferta de novembre ofereix de nou 'Els Gantxeros del Túria'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Titaigües: 'La Casa de las Luces' en la seua oferta de novembre ofereix de nou 'Els Gantxeros del Túria'

 La presentació dels Gantxeros del Túria i dues exposicions artístiques copen la programació per a les pròximes setmanes

 #CasaDeLesLlums #Titaguas #CulturaValenciana #ExposicionsArtístiques #GancherosDelTuria

       


La Casa de les Llums de Titaigües, un dels epicentres culturals de l'Alt Turia i la Serrania Valenciana, ha revelat la programació d'activitats per a aquest mes de novembre. Aquesta programació ofereix una oportunitat única per explorar l'art i la tradició històrica de la comarca en les properes setmanes.

Tornen els 'Gantxeros del Turia'

Un dels esdeveniments principals serà la visita, el proper 4 de novembre, de l'agrupació Gancheros del Turia, que està treballant per convertir-se en una associació dedicada a la recuperació i difusió d'aquest patrimoni etnològic de la comarca.

En representació de l'agrupació, el divulgador i investigador Manuel Félix Díaz visitarà el Centre Social Municipal de Titaigües a les 18:00 hores. Durant la seua visita, Díaz aproparà i rescatarà del "oblit" l'antiquíssim ofici dels gancheros i fusters del riu Turia, un ofici que ha sigut reconegut a nivell nacional com a patrimoni de la UNESCO, en la categoria de patrimoni immaterial de la humanitat.

Aquesta tècnica de transport de fusta pel riu té les seues arrels a l'Edat Mitjana, quan s'utilitzaven balses per a transportar aquest material, mercaderies i persones, aprofitant les diverses corrents d'aigua.

Aquest reconeixement beneficia a Antella i Cofrentes en el mapa mundial, tot i que també es porta a terme en països com Alemanya, Àustria, la República Txeca, Letònia i Polònia. Ara s'està lluitant per aconseguir el reconeixement dels fusters i gancheros del Turia, homes valents de la Serrania que van portar tantes fustes a València.

Exposicions itinerants a la Casa de les Llums

A la pròpia Casa de les Llums, destaquem l'obertura de dues exposicions d'artistes internacionals que portaran les seues obres fins al municipi serrà.

La primera d'elles obrirà les seues portes el pròxim divendres 3 de novembre. Es tracta de l'artista Martina Russomando Iribarren. Nascuda a Montevideo, Uruguai, el 2003, Russomando resideix a València des de xicoteta i actualment està formant-se com a artista cursant el 3er curs de la carrera de Belles Arts a la Universitat Politècnica de València.

Va començar la seua formació artística en acadèmies d'art als 14 anys, tot i que el seu interès per les arts plàstiques va començar molt abans, quan era xiqueta.

La seua obra se centra en la representació del cos humà, principalment nu, amb l'objectiu d'apel·lar a l'origen i la pròpia naturalesa del cos. Un altre dels seus interessos artístics està relacionat amb la fantasia i l'imaginari popular, com ara les fades i els follets.

L'aquarel·la és una de les tècniques que té més protagonisme en la seua producció artística, orientada a la il·lustració, sense deixar de costat la pintura tradicional a l'oli.

Amb gran ambició, ha participat en diversos concursos, exposicions i fires, intentant fer-se un lloc en l'art del panorama valencià.

'Innocència i Experiència' i 'Imaginari de Fades' seran les obres que l'artista uruguaiana exposarà a Titaguas.

El 18 de novembre, serà l'artista Kuzu qui exposarà les seues obres a la sala cultural de Titaigües. 

Amb aquesta enriquidora oferta cultural, la Casa de les Llums de Titaguas continua sent un espai de descobriment i aprenentatge per a tots els amants de l'art i la cultura.

   




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal