Serra Impulsa un Programa de Benestar Animal Amb una Subvenció Ministerial de 91.000€ Serra Impulsa un Programa de Benestar Animal Amb una Subvenció Ministerial de 91.000€
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Serra Impulsa un Programa de Benestar Animal Amb una Subvenció Ministerial de 91.000€

L'ajuntament desplega un programa per al control dels animals

L'Ajuntament de Serra ha posat en marxa un programa innovador per gestionar les colònies felines, impulsat per una generosa subvenció de 91.509,03 € del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030.

L'Ajuntament de Serra ha iniciat un programa amb l'objectiu de gestionar de manera eficaç les colònies felines presents al municipi. Gràcies a una destacada subvenció de 91.000 € concedida pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, Serra està implementant el mètode CES (control, esterilització i solta) per abordar aquesta qüestió de manera sistemàtica.

L'alcalde, Alicia Tusón, ha expressat que aquesta iniciativa és fonamental per controlar les colònies felines, que sovint poden generar problemes per als veïns. Amb la nova llei de benestar animal ja en vigor, els ajuntaments tenen la responsabilitat de gestionar els animals errants, i Serra està ajustant les seues ordenances per estar en consonància amb la legislació vigent.

La subvenció permetrà una inversió total de 112.000 € per millorar el control poblacional a tot el terme municipal. El finançament estatal accelerarà els processos, incloent-hi l'esterilització, vacunació antiràbica, xapatge, i altres serveis veterinaris, com el tractament parasitari i les consultes d'urgència.

Les persones voluntàries, en col·laboració amb l'Ajuntament, ja han fet cursos per censar les colònies felines i desenvolupar protocols de reubicació. Com a part de les novetats, s'establirà un espai de benestar animal al web municipal per gestionar adopcions de gats i gossos.

Amb aquesta iniciativa, Serra busca no només controlar les poblacions de colònies felines sinó també garantir el benestar dels animals, alineant-se amb les noves normatives de benestar animal i demostrant un compromís amb la comunitat i els seus habitants pel que fa als animals errants.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal