Ribó deixa el càrrec de portaveu de Compromís a l'Ajuntament de València i passarà a Robles en "un relleu tranquil" Ribó deixa el càrrec de portaveu de Compromís a l'Ajuntament de València i passarà a Robles en "un relleu tranquil"
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Ribó deixa el càrrec de portaveu de Compromís a l'Ajuntament de València i passarà a Robles en "un relleu tranquil"


   El portaveu de Compromís a l'Ajuntament de València i exalcalde de la ciutat, Joan Ribó, deixarà aquest càrrec municipal i l'assumirà l'edil de la formació i actual portaveu adjunta, Papi Robles, segons ha informat a Europa Press aquest grup polític, que ha assegurat que aquest és "un relleu tranquil".

   Ribó, que mantindrà la seua acta de regidor, romandrà com a portaveu de Compromís al consistori de la capital valenciana fins al cap del ple de pressupostos, previst per a finals d'aquest mes de novembre, han indicat les mateixes fonts.

   Compromís ha insistit que aquest és un "relleu tranquil" que obeïx a una decisió adoptada pel grup municipal i per Joan Ribó. La formació ha ressaltat que l'exprimer edil exercirà de portaveu al ple en el qual a la fi de mes de debatrà el pressupost de l'Ajuntament de València per al 2024 amb la finalitat de "defendre la posició de Compromís" en eixa sessió i tenint en compte que és un debat important per a la ciutat.

   Ribó, que deixarà de ser portaveu després d'eixa sessió, va entrar en el consistori valencià, com a cap de llista de Compromís, després de les eleccions municipals de 2011. Entre eixe any i 2015 va estar en l'oposició exercint com a portaveu de la seua formació.

   En 2015 va arribar a l'Alcaldia de València després d'arrabassar-li-la a la 'popular' Rita Barberá' als comicis locals d'eixe any. Entre 2015 i 2019 va estar al capdavant de l'executiu de la ciutat amb el conegut com Govern de la Nau, format per Compromís, PSPV-PSOE i València en Comú, i des de 2015 fins a les eleccions de maig de 2023, amb el Govern del Rialto, integrat per Compromís i PSPV-PSOE.

   En aquesta última cita electoral va passar a l'oposició, després de guanyar els comicis la 'popular' María José Catalá, i des que es va constituir la nova corporació municipal després d'aquestes últimes eleccions ha exercit com a portaveu de Compromís.

   Preguntada per la decisió de Joan Ribó de deixar aquest càrrec encara que mantenint la seua acta de regidor, l'actual primera edil ha assegurat, després de presentar el pressupost municipal del 2024, que no havia rebut cap comunicació de Compromís sobre l'eixida de Ribó. Catalá ha mostrat el seu respecte per les decisions de la resta de grups municipals.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal