Riba-roja de Túria aprova el Primer Pla Abolicionista contra la Prostitució i l'Explotació Sexual de les Dones Riba-roja de Túria aprova el Primer Pla Abolicionista contra la Prostitució i l'Explotació Sexual de les Dones
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria aprova el Primer Pla Abolicionista contra la Prostitució i l'Explotació Sexual de les Dones

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha marcat un precedent en la Comunitat Valenciana al convertir-se en el primer municipi en aprovar el I Pla Abolicionista contra la prostitució i l'explotació sexual de les dones. Aquest pla integral, conegut com a Pla Abolicionista Municipal (PAM), ha obtingut suport majoritari, amb els vots favorables de l'equip de govern del PSPV, Compromís, i Podem-Esquerra Unida. A més, ha rebut el suport inusual de Vox, mentre que el Partit Popular s'ha abstingut.

El PAM constitueix una eina crucial per prevenir i eradicar la prostitució de manera integral a Riba-roja de Túria, abordant també altres formes d'explotació sexual. Aquest pla té com a objectiu protegir els drets de les dones víctimes d'aquest sistema, considerant la prostitució com una "forma extrema de violència contra les dones" i una "violació dels drets humans".

Un dels primers passos d'aquest pla abolicionista és la redacció i aprovació de la primera ordenança municipal, que incorporarà mesures jurídiques i recursos psicosocials per defensar i protegir les dones víctimes de prostitució i explotació sexual. Aquesta ordenança també aborda la convivència en l'espai públic, amb sancions a la demanda de serveis sexuals, considerada una de les causes principals de l'existència de la prostitució.

La participació ciutadana és un element clau en l'elaboració de l'ordenança, amb aportacions que enriqueixen el text definitiu. A més, es comptarà amb la col·laboració dels operadors involucrats en aquesta problemàtica, com les forces de seguretat, serveis socials, educació i sanitat.

El Pla Abolicionista de Riba-roja de Túria destaca per la seva aposta en la prevenció i respostes eficaces i adaptades als problemes específics de la prostitució en l'àmbit municipal. La coordinació dels operadors i professionals de diverses àrees permetrà analitzar casos i implementar accions personalitzades per abordar les necessitats detectades.

Dins les mesures del pla, es destaquen la prioritat en l'atenció a les víctimes, la formació d'agents clau, la prevenció de la captació de dones i xiquetes, i la implementació de campanyes de comunicació per desincentivar la demanda de sexe de pagament.

El pla inclou un diagnòstic anual que avaluarà el grau d'implementació de les accions previstes, identificant les executades, les que estan en procés i les que encara no s'han posat en marxa. Aquest seguiment i avaluació garantiran la viabilitat i efectivitat del pla, proporcionant informació actualitzada i permetent la identificació de punts de millora periòdica.

La regidora d'Igualtat, Comunicació, Seguretat i Emergències de Riba-roja de Túria, Raquel Pamblanco, ha destacat que aquest pla posa el municipi a l'avantguarda en matèria d'igualtat, representant un avenç en drets i oportunitats per als veïns i veïnes. Pamblanco ha subratllat la necessitat d'actuar i prevenir davant d'una realitat alarmant i ha expressat la confiança que, amb la implementació d'aquest pla, l'ajuntament podrà abordar aquesta problemàtica de manera efectiva.
       



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal