Riba-roja de Túria aprova 64.994 euros en subvencions per fomentar la instal·lació de panells solars a les vivendes Riba-roja de Túria aprova 64.994 euros en subvencions per fomentar la instal·lació de panells solars a les vivendes
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria aprova 64.994 euros en subvencions per fomentar la instal·lació de panells solars a les vivendes

L'ajuntament ha aprovat la llista definitiva per a la concessió d'ajudes econòmiques destinades a impulsar la instal·lació d'energia solar fotovoltaica per a autoconsum en habitatges del municipi durant l'exercici de 2023. En total, 60 llars es beneficiaran d'aquesta iniciativa municipal.

Aquestes subvencions formen part del programa d'ajudes de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, on s'han aprovat aquelles sol·licituds que compleixen rigorosament amb els criteris establits en les bases reguladores. La comissió d'avaluació municipal ha concedit un total de 60 ajudes per a la instal·lació d'energia fotovoltaica.

La majoria de les sol·licituds acceptades rebran una ajuda estàndard de 1.101 euros, corresponent als 3 quilovats de potència establerts en les condicions del programa. No obstant això, hi ha casos en què els beneficiaris rebran ajudes de 1.012 euros amb 2,76 quilovats, 990 euros amb 2,7 quilovats, o 704,64 quilovats.

Els beneficiaris han de complir amb les obligacions fiscals i davant de la Seguretat Social, a més de no tenir subvencions pendents de justificació per part de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria. En total, s'ha assignat pràcticament la totalitat del pressupost previst, és a dir, 64.994 euros.

El programa municipal busca establir un model energètic alternatiu per aconseguir la sobirania energètica en la localitat, un objectiu alineat amb l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS), número 7. A més, té com a finalitat sensibilitzar els ciutadans sobre la importància d'utilitzar energies netes i renovables.

Les bases reguladores permeten la participació en el programa a persones físiques i comunitats de propietaris. L'enfocament de l'ajuntament està a fomentar l'autoconsum privat per generar electricitat i reduir el consum de combustibles derivats del petroli.

Entre els requisits, s'exigeix que les llars o edificis que opten a les subvencions estiguen habitats en el moment de la sol·licitud, havent de presentar el volant d'empadronament i les factures justificatives d'un consum elèctric superior a 2.500 quilovats en l'últim any.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, destaca l'esforç realitzat per fomentar les energies renovables, contribuint així a la preservació del medi ambient i aconseguint independència de les fonts d'energia basades en el petroli.

Les instal·lacions beneficiàries han de romandre en les llars o edificis durant almenys deu anys després d'obtenir la subvenció, exclosos els costos d'amortització i interessos deutors.

      


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal