Puig acusa el PP d'intentar 'bombardejar' els acords del PSOE per a la investidura de Sánchez: 'Volen més crispació' Puig acusa el PP d'intentar 'bombardejar' els acords del PSOE per a la investidura de Sánchez: 'Volen més crispació'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Puig acusa el PP d'intentar 'bombardejar' els acords del PSOE per a la investidura de Sánchez: 'Volen més crispació'

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha acusat al PP de intentar "bombardear" els acords que han aconseguit i que tracten d'aconseguir els socialistes amb altres formacions, entre elles Junts, per a tirar avant la investidura de Pedro Sánchez, i ha defés que aquests pactes persegueixen "generar esperança" a Espanya, front a la "crispació" que volen provocar, al seu parer, els 'populars'.

Després d'exercir, a la vesprada d'aquest dissabte, el seu dret a vot des de Morella (Castelló) en la consulta a la militància socialista per avalar les negociacions per a la formació de govern, Puig ha recriminat als dirigents del PP que es mouen en "la desesperança i la frustració" en pretendre "mobilitzar la gent" per a provocar "més crispació i confrontació".

Així, ha qüestionat a la "dreta espanyola" si, precisament, la seua "alternativa" per a Catalunya és "més crispació, confrontació i divisió", així com que "no hi haja reencontre" ni una "mirada inclusiva".

Davant d'aquest escenari, ha defnsat la posició del PSOE de buscar acords per a garantir la governabilitat del país, encara que ha afirmat: "Tot té riscos, però el que és un risc més gran que cap altre és fomentar permanentment la divisió entre Espanya".

Puig crida a la militància socialista a donar un "pas endavant" des de "l'enteniment": "Representa el millor PSOE"

En aquest context, Puig ha posat en valor que la militància socialista "puga votar i decidir", donat que, segons ha assegurat, "en altres llocs no és possible". I com a exemple d'això ha posat el pacte de govern entre el PP i Vox a la Comunitat Valenciana, on, ha remarcat, els militants de totes dues formacions "no pogueren votar" per avalar o no aquesta decisió.

Així, ha valorat que en el PSOE es produïsca aquest "procés de debat intern" per a prendre una decisió que, ha subratllat, "va encarrilada a que hi haja un govern d'Espanya que atenga el que van dir els ciutadans en el seu moment --el 23J--, que és que no volien un govern de dreta i extrema dreta, sinó que Pedro Sánchez poguera conformar un govern que atenga la realitat diversa i la pluralitat d'Espanya amb una mirada de progrés".

"Això és el que hui pensem que cal fer. I això és el que, després de tot, jo he votat", ha expressat Puig, que ha aprofitat per a subratllar que qualsevol militant del Partit Socialista que haja votat "altra cosa" mereix "el mateix respecte". "Això és el fonamental en la democràcia, el respecte", ha final

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal